NOVA SELFI TEHNIKA ZALUDEĆE SVET! Bićete oduševljeni kako ispadate na fotkama! (VIDEO)
Foto: Profimedia

neverovatno

NOVA SELFI TEHNIKA ZALUDEĆE SVET! Bićete oduševljeni kako ispadate na fotkama! (VIDEO)

Ova nova tehnologija je konačno nešto što će selfije učiniti ponovo zanimljivim

Objavljeno:

Selfi-filteri su postali dosadni.

Igračka koja osvaja svet: Spiner stiže i za mobilni!

Više nikog nije briga što čudom moderne tehnologije možete da povraćate duge ili da stavite pseću njušku na svoje lice. Prosto je dosadilo. Da li je to uprkos ili zbog Fejsbukovog nedavnog upada u igru sa filterima, to niko ne zna, ali ni sav Zakerbergov novac na svetu ne može učiti da nešto bude kul.

Ali hej, za sve ljubitelje filtera, još postoji nada. Nova tehnika, pod imenom "sinteza stilizovanih facijalnih animacija zasnovana na uzorcima" će ovog leta biti prikazana na SIGGRAPH kompjutersko-grafičkoj konfenicji u Los Anđelesu.

Ali šta je to?

- Ovaj novi metod omogućava videu lica da bude stilizovan da bi se poklopio sa slikom uzetom za primer, koristeći ne-parametarsku teksturalnu sintezu - kao što SIGGRAPH promo video lepo objašnjava.

Jednostavno, uzima se uzorak-slika — npr. bronzana statua — i mapira je na vaše lice kada ga snimate. Video za primer, bez zvuka, je objavio profesor Danijel Sjikora ispred prezentacije. Prilično je kul.

Zasigurno, Prisma već radi za video, ali ta aplikacija ima niz predprogramiranih video stilova. Ne možete morfovati video svog lica u stil koje god slike želite. Sjikora i njegov tim, baziran u Češkoj, su omogućili upravo to mogućim.

Kad god tehnika konačno stigne do telefona, što naravno da hoće, selfi filteri će ponovo postati interesantni. Do tada? Pa, izgleda da smo zaglavljeni sa zečijim ušima.

(Espreso.co.rs / Mashable)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.