Reč koja nije reč izabrana za reč godine!

smajli naš nasušni

Reč koja nije reč izabrana za reč godine!

Ako je suditi prema izboru Oksfordskog rečnika, najbolji opis vremena u kome živimo je emotikon
Objavljeno: 16:17h

Jezik je živa stvar koja konstantno raste i menja se, pa tako ni rečnici nisu imuni na ćudljivu prirodu jezika. Upravo to bi mogao da bude razlog zbog koga su Oksfordski rečnici za reč 2015. godine proglasili jedan emotikon - smajli koji plače od sreće. 14 činjenica koje zvuče besmisleno, ali su istinite! (FOTO) (VIDEO)

Oksfordski rečnici već godinama biraju reč godine, ali je ove godine se Oksfordski univerzitet udružilo sa "Swift Key" tastaturama kako bi otkrili najpopularnije emotikone iz celog sveta. Definitivni pobednik postao smajli koji plače od smeha.

Rasplakani emotikon je 2014. godine u Velikoj Britaniji bio među svega četiri odsto svih emotikona, dok se ove godine taj procenat popelo na 20.

Neki smatraju da je oksfordski izbor reči godine postao smejurija, pošto su predstavnici Oksfordskog rečnika 2014. za reč godine izabrali "vejp" (vape), za koju mnogi nisu ni znali što znači. Ako ste među njima, to je glagol koji označava udisanje i izdisanje pare koju proizvode električne cigarete. (Espreso.co.rs / Express)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.