GUGL NAJAVLJUJE RADIKALNU PROMENU: Odnosi se na SVE KORISNIKE DŽIMEJLA
Gmail, Foto: Profimedia

NAJAVLJUJE SE

GUGL NAJAVLJUJE RADIKALNU PROMENU: Odnosi se na SVE KORISNIKE DŽIMEJLA

Iz Gugla su najavili da će promeniti način na koji funkcioniše pretraživač unutar Džimejla

Objavljeno:

Ako paralelno koristite Guglov servis za elektronsku poštu, Džimejl i još neki i-mejl servis, verovatno ste primetili da je pretraživanje kod Gugla puno brže i preciznije nego kod drugih servisa.

Ali, to će se uskoro promeniti, a ako je suditi po najavama iz Gugla, pitanje je kako će na te promene reagovati korisnici.

Naime, iz Gugla su najavili da će promeniti način na koji funkcioniše pretraživač unutar Džimejla. Tako rezultati više neće biti poređani hronološki, od poslednjeg primljenog i-mejla s ključnom reči koja se traži, prema onim starijima. Ne, Gugl uvodi „top rezultate“, odnosno na samom vrhu stranice rezultata pretraživanja biće i-mejlovi za koje Gugl misli da ih korisnik želi videti, odnosno da ih traži.

Gugl, Google, Google Chrome
foto: Profimedia

Kako su pojasnili iz ove kompanije, analiziraće i-mejlove koji su stigli poslednji u kombinaciji s pojmom koji korisnik traži, kao i „nekim drugim relevantni faktorima“ kako bi dali najbolji rezultat pretraživanja. Ali pitanje je - najbolji za koga?, piše hrvatski Dnevnik.

Ostali rezultati, kažu u Guglu, pojaviće se u donjem delu ekrana, složeni hronološki, onako kako se to pojavljivalo do sad.

U Guglu tvrde da je ova promena došla od samih korisnika koji su želeli „bolje rezultate pretraživanja“.

Kako bilo, promene su neizbežne, pa će tako prvi u novim rezultatima pretraživanja Inboksa moći da uživaju korisnici koji koriste Džimejl putem mobilne aplikacije. Promene bi trebalo da budu implementirane širom sveta u naredne dve nedelje.

Ono što iz Gugla nisu rekli je da li će ovakav način prezentovanja rezultata pretraživanja u Inboksu biti vidljiv i na računarima i kada.

(Espreso/sputnikportal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.