JUTJUB UVODI NOVU STVAR KOJA SE NEĆE DOPASTI SVIMA: Evo o čemu je reč
Jutjub, Foto: Profimedia

NEOČEKIVANO

JUTJUB UVODI NOVU STVAR KOJA SE NEĆE DOPASTI SVIMA: Evo o čemu je reč

„Jutjub“ ima sopstveni skup prilagođenih emotija koji se mogu koristiti u svim komentarima i ćaskanjima uživo.

Objavljeno:

Nazvani su "YouTube Emotes", a laki za korišćenje jer se pojavljuju u prozorčiću za emodžije, a možete ih „pozvati“ i korišćenjem rezervisanih reči.

Iskazati brzo svoje emocije ili mišljenje na internetu je prioritet u odnosu na neke druge funkcionalnosti aplikacija i platformi. U „Jutjubu“ su svesni toga i posebnu pažnju posvetili su pravljenju posebno prilagođenim emotijima (sličice nalik emodžijima koje mogu biti i GIF-ovi).

Emotiji nalik onim koji se koriste na video-platformi Tvič, nazvani su YouTube Emotes i mogu da se koriste širom Jutjuba u odeljcima za komentare i tokom ćaskanja uživo, iako je ova popularna društvena platforma ranije omogućavala pojedinačnim strimovima da ponude sopstvene verzije iskazivanja reakcija.

Inicijalne sličice za reagovanje fokusirane su na video-igre i gejmersku zajednicu, ali će ih vremenom biti više.

Lista dostupnih emotija pojavljuje se kada otvorite Jutjubov birač emodžija.

Po uzoru na Tvičove podrazumevane sistemske reakcije, Jutjubove takođe imaju specifične reči za automatsko dovršavanje, tako da ako otkucate ":cat-orange-whistling:", komentar će biti narandžasta mačka koja zviždi.

„Počinjemo sa emotijima kreiranim za igre, ali radimo na tome da u budućnosti imamo više tema, pa ostanite u toku da biste otkrili koje reakcije će biti dostupne drugim zajednicama!“, navodi se u objavi Jutjuba.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.