IZDATO VAŽNO SAOPŠTENJE! Tiče se pregledača "Safari"
Safari, Foto: Google safari

SJAJNO

IZDATO VAŽNO SAOPŠTENJE! Tiče se pregledača "Safari"

Studija otkriva da su bezbednosne funkcije bile ključne za njegovu popularnost. Slažete se?

Objavljeno: 12:28h

Apple-ov Safari pregledač sada ima preko milijardu korisnika, odnosno oko 20 odsto svih ljudi na internetu ga koristi.

Ove brojke dolaze od Atlas VPN-a koji je sproveo studiju kako bi identifikovao najčešće korišćene internet pregledače. Ali, uprkos ogromnom uspehu koji je Safari postigao, nije ni blizu brojevima Google Chrome-a.

Atlas VPN je izvukao podatke iz GlobalStates-a i InternetWorldStats-a, a prema njihovim brojevima, Google Chrome ima preko 3,3 milijarde korisnika širom sveta. To znači da Chrome drži nešto više od 64 odsto ukupnog tržišta pregledača. Posle Safarija se nalaze Microsoft Edge, Firefox i Samsung Internet.

Microsoft Edge zauzima treće mesto sa preko 212 miliona korisnika i nešto više od četiri odsto tržišta,

Firefox je četvrti sa preko 179 miliona korisnika i oko tri odsto korisnika,

Peti je Samsung Internet sa skoro 150 miliona korisnika ili 2,85 odsto.

Atlas VPN pripisuje popularnost većine vrhunskih pregledača njihovoj širokoj dostupnosti i bezbednosnim funkcijama. Chrome je malo drugačiji.

Atlas VPN tvrdi da Chrome-ov dizajn privlači mnogo ljudi. Google poseduje mnogo široko korišćenih aplikacija kao što su YouTube, Maps i Drive. Te aplikacije, tvrdi Atlas VPN, navode ljude da isprobaju druge Google-ove usluge i na kraju preuzmu Chrome.

Safarijev uspeh je vezan za činjenicu da je odmah dostupan na svim iPhone i Mac uređajima. Ono što proširuje taj uspeh, prema studiji, su bezbednosne funkcije pregledača. Tačnije, njegova Intelligent Track Prevention funkcija koja sprečava loše aktere da prate ljude na veb lokacijama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.