OVO JE PRVA FOTOGRAFIJA OD 200 MEGAPIKSELA NAPRAVLJENA TELEFONOM: Masovno se deli (VIDEO)
Samsung, Foto: Promo

IMPRESIVNO

OVO JE PRVA FOTOGRAFIJA OD 200 MEGAPIKSELA NAPRAVLJENA TELEFONOM: Masovno se deli (VIDEO)

Nova kamera debituje sa Motorolinim uređajem u julu

Objavljeno:

Samsung je u septembru 2021. predstavio senzor ISCOCELL HP1 od 200 megapiksela, ali nije prikazao kako funkcioniše niti kvalitet njegovih fotografija.

U sklopu promotivne kampanje za novi Motorolin telefona, koji stiže u julu i debituje s moćnom kamerom, napokon možemo da je vidimo u akciji.

Naredni video prikazuje nivo detalja HP1 senzora. Inženjeri nisu upotrebili telefon već test-ploču i eksterni monitor, a kao model je izabrana mačka.

Samsung je napravio i poseban adapter za objektiv, ali su odustali od takve ideje.

– Smatrali smo da je najvažnije snimiti scenu u istim uslovima u kojima bi to učinili korisnici telefona. Zato smo izabrali modul kamere bez pomagala – objasnio je jedan od korejskih stručnjaka.

Impresivan rezultat

Finalna fotografija je odštampana na platnu iz delova, ukupne veličine 28×22 metra (616 kvadrata), a rezultat je zadivljujući!

Posebno je impresivna mogućnost uvećavanja i kropovanja slika, bez gubljenja kvaliteta i važnih detalja, prenosi GSM Arena.

Samsungov HP1 senzor koristi novu tehnologiju ChamelonCell koja grupiše do 16 piksela u različitim rezolucijama, po vašim potrebama.

To znači da pretvara HP1 u senzor od 50MP sa pikselima veličine 1,28 mikrona, zatim senzor od 12,5MP (2,56 mikrona), ili izvorno 200MP (0,64 mikrona).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.