FESJBUK PODVUKAO CRTU! Od 31. maja UKIDA ovu opciju zbog manje upotrebe
Facebook, Foto: Profimedia

promene

FESJBUK PODVUKAO CRTU! Od 31. maja UKIDA ovu opciju zbog manje upotrebe

Fejsbuk će prestati da prikuplja podatke povezane sa ovim funkcijama 31. maja.

Objavljeno:
  • 4

Fejsbuk ukida nekoliko usluga koje su pratile vašu lokaciju u realnom vremenu – uključujući Nearby Friends, vremenska upozorenja, istoriju lokacija i lokaciju u pozadini – zbog "male upotrebe", kako je primetio portal 9to5Mac.

U obaveštenju poslatom ljudima koji su koristili ove funkcije u prošlosti, Facebook kaže da će prestati da prikuplja podatke povezane sa ovim funkcijama 31. maja i da će obrisati sve sačuvane podatke 1. avgusta.

Fejsbuk
foto: Profimedia

Međutim, to ne znači da će Facebook prestati da prikuplja podatke o lokaciji u potpunosti. Kao što je navedeno u obaveštenju, Facebook kaže da će "nastaviti da prikuplja informacije o lokaciji za druga iskustva" kako bi prikazivao relevantne oglase u skladu sa svojom politikom podataka.

Možete da pregledate, preuzmete ili izbrišete sve podatke o lokaciji koje je platforma sačuvala o vama u okviru menija Podešavanja i privatnost. U suprotnom, Facebook će automatski izbrisati sve sačuvane podatke koji se odnose na njegove ukinute usluge.

Verovatno niko neće biti tužan zbog ove vesti. Nearby Friends funkcija, koju je Facebook predstavio 2014. godine, omogućila je aplikaciji da deli vašu lokaciju u realnom vremenu sa vašim prijateljima - i obrnuto - u svrhu organizovanja ličnih druženja sa ljudima u vašoj blizini. Popularnost ove funkcije je tokom godina razumljivo opala, posebno nakon što je Snapchat izbacio svoju Snap Mapu i Apple Find My Friends.

S obzirom na to da Facebook nema najbolje rezultate kada je u pitanju zaštita podataka korisnika, zapravo je veće olakšanje što se Facebook rešava ovih funkcija zasnovanih na lokaciji.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media