WHATSAPP UVODI JOŠ 1 PROMENU: Oni su PRVI NA UDARU, NEĆE VAM SE SVIDETI
Wocap, Foto: EPA/SASCHA STEINBACH

NEŠTO DRUGAČIJE

WHATSAPP UVODI JOŠ 1 PROMENU: Oni su PRVI NA UDARU, NEĆE VAM SE SVIDETI

Međutim, napominju da se novo ograničenje trenutno odnosi samo na beta testere i da će biti dostupno svima u narednih nekoliko dana

Objavljeno:

WhatsApp otežava prosleđivanje poruka koje bi mogle da sadrže štetne ili obmanjujuće informacije.

Očekuje se da će jedna od najpopularnijih aplikacija za razmenu poruka nova ograničenja koliko puta korisnik može da prosledi poruku uvesti sa predstojećim ažuriranjem.

1 / 2 Foto: Profimedia

Navedenu promenu uočio je portal WABetaInfo, internet stranica koja analizira kod ranih verzija WhatsApp-a pre nego što te verzije postanu dostupne široj javnosti.

U nedavnoj beta verziji za Android verziju aplikacije, WhatsApp je blokirao korisnike da prosleđuju poruku na više od jednog grupnog ćaskanja. Ako korisnik želi da prosledi poruku u drugi ili treći razgovor, moraće da ponovo da je selektuje i ponovo prosledi, objašnjava WABetaInfo.

Kada je poruka označena kao prosleđena, više je nije moguće proslediti na više od jednog grupnog ćaskanja u isto vreme, pišu oni.

Međutim, napominju da se novo ograničenje trenutno odnosi samo na beta testere i da će biti dostupno svima u narednih nekoliko dana.

WhatsApp još uvek nije zvanično rekao šta je razlog za ovu odluku, ali sasvim je bezbedno reći da žele da se bore protiv dezinformacija.

Ova platforma je posebno tokom pandemijske kriza bila na meti mnogih organizacija i običnih ljudi, jer je bila "leglo dezinformacija". WhatsApp je u više navrata govorio kako će se boriti protiv tog problema, a ovo je izgleda jedan od konkretnijih koraka koje će aplikacija učiniti.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.