PREMINUO AKI RAHIMOVSKI!
Tuga, Foto: Marina Lopičić

TUGA

PREMINUO AKI RAHIMOVSKI!

Tužne vesti podelili su na zvaničnoj stranici grupe "Parni valjak"

Objavljeno: 14:39h

Pevač i frontmen grupe "Parni valjak", Aki Rahimovski, preminuo je danas, 22. januara, u 67. godini.

1 / 6 Foto: Youtube / Printscreen / radio1slovenia

Tužne vesti podelili su na zvaničnoj stranici grupe "Parni valjak".

"'Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati'. Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski", piše u objavi.

Njegov menadžer Danur Osredečki potvrdio je loše vesti.

- Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Pre sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti ― rekao je za 24 sata Osredečki.

Aleksandar Aki Rahimovski rođen je u Nišu, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio muzički profesor, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odsek klavir i pevanje.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava od kojih su neki grupe Vakuum, Krvna braća i Tor, sa kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine. Iste godine upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. U saradnji sa menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka.

Aki Rahimovski se oduvek trudio da svoj privatan život drži u tajnosti. Ženio se dva puta. Iz prvog braka ima sina Kristijana, koji se kao slavni otac bavi muzikom. U drugom braku bio je sa Ingrid, a zajedno imaju ćerku Dinu. I pored toga što je ovaj brak trajao skoro četiri decenije, Aki se sa Ingrid nikada nije pojavio u javnosti, pa malo ko zna kako ona izgleda.

1 / 2 Foto: Dragan Kadić

Malo ko zna da on ima sina koji se takođe bavi muzikom.

Kristijan Rahimovski se već decenijama bavi muzikom i neke njegove pesme mogle su da se čuju i kod nas. Međutim, kako i sam kaže, još uvek nije osvojio srpsko tržište na pravi način kako su to uradile njegove kolege iz Hrvatske.

Svakako, on planira da uradi upravo to u budućnosti.

Po svemu sudeći, legendarni pevač i frontmen grupe "Parni valjak", Aki Rahimovski, definitivno ima svog naslednika, kako genetski, pa tako i pevački.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.