SABATON ODUVAO NA EXIT-U! NA MAIN STAGE-U OPŠTE LUDILO: Svi u transu, ruke u vazduhu, KLIČE SE SRBIJI! (FOTO)
Sabaton, Foto: Aleksandra Čolić

DUGO OČEKIVANI NASTUP

SABATON ODUVAO NA EXIT-U! NA MAIN STAGE-U OPŠTE LUDILO: Svi u transu, ruke u vazduhu, KLIČE SE SRBIJI! (FOTO)

Danas na Exit festivalu nastupa švedski metal bend "Sabaton", a kako reporterke Espresa izveštavaju sa lica mesta, podijum Main Stage-a se puni, atmosfera se zagreva uprkos oblacima i najavljenoj kiši

Objavljeno: 21:40h

Nakon jednog leta pauze, festivalske kapije Exita na Petrovaradinskoj tvrđavi su se sinoć otvorile i i brojni posetioci su nagrnuli u Novi Sad.

Kapije Exita otvaraju se danas kao i svakog dana u 19 časova, a zatvaraju se u 3 sata posle ponoći i nakon tog vremena nije moguće da se uđe na tvrđavu.

Danas na Exit festivalu nastupa švedski metal bend "Sabaton", a kako reporterke Espresa izveštavaju sa lica mesta, podijum Main Stage-a se puni, atmosfera se zagreva uprkos oblacima i najavljenoj kiši.

1 / 5 Foto: Aleksandra Čolić

"Sabaton" je izašao pred publiku u 21:00 časova, svi su dobro raspoloženi. Svima su ruke gore, publika je u totalnom transu.

Popularan bend ima takvu energiju, vidi se da su jedva dočekali da nastupaju. A obučeni su u stilu jahača apokalipste, svi članovi benda nose vojničke farmerke. Imaju vojničku tematiku.

Frontmen benda se po izlasku na binu drao SRBIJA!

Na stage-u se odigrava totalni performans, dok izvode jednu od svojih najpoznatijih numera "Great war", sa svih strana izlazi vatra. Tematiku pesme su u potpunosti ukopili sa svenografijom, vodili su računa o svakom detalju.

Publika u opštem transu, bacaju se čaše, svi drže ruke gore. Ovo je do sada najbrutalnija atmosfera, kažu reporterke Espresa.

1 / 5 Foto: Aleksandra Čolić

Pevač benda se publici zahvalio na srpskom jeziku, a zatim poslao poruku i na engleskom.

"Nama je ovo posebno veče. Nismo shvatali koliko nam je ovo nedostajalo dok nismo počeli da nastupamo. I bili smo jako nervozni pre nastupa", rekao je pevač ovog metal benda.

Srbija ima jednu od najjačih fan baza Sabatona, a bend je odlučio da svira svoju novu pesmu i to PRVI PUT UŽIVO.

1 / 7 Foto: Aleksandra Čolić

Inače, ceo njihov album "Great War" je o Prvom svetskom ratu, a za pesmu "Last Dying Breath" bend je pronašao motiv u govoru braniocima Beograda, koji je održao major Dragutin Gavrilović u oktobru 1915. godine, za vreme odbrane Beograda u Prvom svetskom ratu.

Bonus video:

00:29

POČEO EGZIT! Senidah oduševila publiku na PETROVARADINSKOJ tvrđavi: Odlična atmosfera na FESTIVALU! (VIDEO)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.