KONCERTNI VIKEND NA KALEMEGDANU: Nastupaće čuvene grupe Kerber, Goblini, Rade Šerbedžija...
Rade Šerbedžija, Foto: Beta/Lana Slivar Dominić

zagarantovano dobar provod

KONCERTNI VIKEND NA KALEMEGDANU: Nastupaće čuvene grupe Kerber, Goblini, Rade Šerbedžija...

Kerber je poslednjih godina osvajao Beograd koncertima u Sava centru, Hali sportova, na festivalima "Bojčinsko leto" u Surčinu, "Beer festu" na Ušću, kao i na muzičkoj smotri na stadionu Tašmajdan (2017) uz Neverne bebe i YU grupu

Objavljeno:

Rade Šerbedžija, rok grupa Kerber, indijski dirigent Zubin Mehta, Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi, bend Dža ili Bu, pijanista Vasil Hadžimanov, pankeri Goblini, neki su od muzičara koji će nastupati ovog vikenda u veoma bogatom muzičkom programu prestonice, prema istraživanju Tanjuga.

Niški rokeri "Kerber" na čelu sa pevačem Goranom Šepom Galetom zasviraće večeras na prvom izdanju muzičkog festivala "Belgrade Fort Fest" u jedinstvenom ambijentu Kalemegdanske tvrđave - u rovovima kod Vojnog muzeja.

Predgrupe "Kerberu" će biti - bluz rok sastav "Texas Flood" i grupa "The Rock".

Kerber je poslednjih godina osvajao Beograd koncertima u Sava centru, Hali sportova, na festivalima "Bojčinsko leto" u Surčinu, "Beer festu" na Ušću, kao i na muzičkoj smotri na stadionu Tašmajdan (2017) uz Neverne bebe i YU grupu.

Tokom pandemije su objavili novi singl "Bestraga sve" na tekst starog saradnika Nikole Čuturila Čuture, a diskografski nisu aktivni od studijskog albuma "Zapis" iz 1996. godine, mada su objavili neke live albume kao "Unplugged" (1998) i kompilacije, gde je poslednji bio Box set "Sabrana dela" (2008).

Konkurencija Kerberu će večeras biti i pank rok sastav "Dža ili Bu" koji će svirati u čuvenom klubu Fest u Zemunu, što im je prvi nastup nakon izbijanja pandemije.

Bend će prvi put predstaviti i neke od novih pesama koje će se naći na albumu"Jasno i glasno", čiji je izlazak odložen zbog korone, i očekuje se na jesen.

Već sutradan, u subotu na istom festivalu "Belgrade Fort Fest" nastupiće čuveni pankeri "Goblini", koji imaju koncert i na Exitu, i uvek su pravi mamac za publiku, a uz njih će svirati i bendovi "Six Pack", "Petar Pan" i "Psi".

Neponovljivi šaljivi rokeri Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi dolaze u baštu kluba Fest sutra veče da razdrmaju ceo vikend, a na njihovim koncertima je uvek veselo, živahno, dinamično, atraktivno.

Igor Blažević, odnosno Blaža, osnovao je grupu 1994. godine i na prvom koncertu u SKC-u rasprodate su sve ulaznice.

Narednih godina i decenija, uvek su među omiljenim izvođačima kod publike, nastupaju često na Beer festu i mnogim manifestacijama ili solo koncertima.

Rok klub Fest i Zemunci pamte nekoliko neverovatnih i nezaboravnih koncerata koje je legendarni Blaža sa svojom ekipom odsvirao u ovom klubu.

Najčuveniji svetski dirigent Zubin Mehta održaće Gala koncert sutra uveče sa Beogradskm filharmonijom u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Kompozicije na programu su - "Pastoralna simfonija" Ludviga van Betovena i "Prva simfonija" Johanesa Bramsa.

To će biti jubilarni 10. put da Mehta nastupa sa BF, a maestro je birao kraljevska dela simfonijske muzike, koja su ga nekad davno i opredelila za poziv dirigenta.

Koncert u subotu biće veliko slavlje muzičkog prijateljstva koje traje već 63 godine, budući da je svetski dirigent imao svoj debi sa filharmonijom davne 1958. godine.

Nedelja je rezervisana za glumca i muzičara Radeta Šerbedžiju, koji će održati koncert "Ne okreći se, sine" prema istoimenom poslednjem albumu, u Botaničkoj bašti.

U pratnji benda "Zapadni kolodvor", Šerbedžija će se predstaviti beogradskoj publici na koncertu nakon duže pauze, jer je poslednje druženje u prestonici Srbije imao u decembru 2018. u Kombank Dvorani.

Sada će prvi put zapevati u Botaničkoj bašti "Jevremovac" dan nakon koncerta na muzičkom festivalu "Banja Luka fest" sutradan veče.

"Pjevat ću vam svoje stare i nove pjesme. Više starih, a manje novih, jer, kako mi je jednom davno rekao moj prijatelj Kemal Monteno - Nova pjesma je dobra samo onda kad postane stara", poručio je Šerbedžija publici.

Kako je naglasio, njegova naslovna pesma sa albuma "Ne okreći se sine" nije nova, iako nikada nije postala stara, jer ju je snimio još 1989. godine u tadašnjem Jugotonu u Zagrebu.

Na novom albumu Šerbedžija je okupio profesionanu ekipu autora, gde su se istakle numere "Eto pjesma", "Govorila si tiho, tiho, tiho", "Ostala si uvijek ista", a publika će uživati i u poznatim hitovima - "Barbara", "Ne daj se Ines", "Meni se dušo od tebe ne rastaje", "Ni u tvome srcu", "Poleti ptico", "Povratak ratnika", "Tvoje nježne godine".

Džez pijanista Vasil Hadžimanov i džez-bluz gitarista Dušan Jevtović će u nedelju na sceni kluba BitefArtCafe na Kalemegdanu u duetu promovisati svoj najnoviji album jednostavnog naziva "Duo".

Nakon izdanja njihovog trija sa bubnjarem Asafom Sirkisom i turneje za album "No Answer" (2017), gitarista Jevtović i klavijaturista-pijanista Hadžimanov u sviranju su razvili sasvim poseban zajednički jezik.

Vasilu će ovo biti za veoma kratko vreme već 4. koncert u Beogradu, jer je 17. i 29. juna nastupio na istoj sceni Summer Stage u Bitefu, prvo sa svojim bendom, a onda kao Vasil Hadžimanov trio, a takođe je učestvovao na prvom izdanju festivala Jaž in the Garden 3. jula u Botaničkoj bašti.

Za one koji nisu u Beogradu, glavni muzički hepening održava se u Novom Sadu na festivalu Exit, koji slavi jubilej - 20. rođendan.

Na Petrovaradinu će danas zasvirati Amira Medunjanin, Goblini, hard rok atrakcija Atheist Rap, dok će na Main stage zagrmeti beogradski rok bend Van Gogh.

Od žestokih gitarskih grupa, tu je večeras i poznati hevi metal bend Sabaton, di-džej Tiga, i domaća ženska hevi metal grupa Nemesis.

U subotu će svirati domaći bendovi Obojeni program, Sunshine, Dram, hard rok grupa E-Play i dominiraće svetska elektonska muzika.

Finalnog dana, u nedelju, veliku žuruku će napraviti francuski di-džej Dejvid Geta, koji je postao redovni gost Srbije.

Uz njega od većih zvezda na tu pozornicu će doći i Darko Rundek, ali kontraverzni slovenački bend Laibać.

Od regionalnih imena, Fusin stage će biti ispunjen umetnicima koje Beograd i Srbija voli - Mašimo Savić, hrvatska elektro pop dama Ida Prester & Lollobrigida.

Na Fusion bini će zasvirati i hard rok bend Love Hunters, alternativni bendovi Keni nije mrtav ili Šajzerbiterlemon, kao i ženski hard rok metal sastav Thundermother.

Bonus video:

01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.