Bile su NAJLEPŠE žene sveta i gole su se pojavile u spotu čuvenog PEVAČA 1990. godine - i dalje su PRELEPE (FOTO)
To su bile Kristi Tarlington, Sindi Kraford, Naomi Kembel, Linda Evanđelista i Tatjana Patic, Foto: Printscreen

sećanje

Bile su NAJLEPŠE žene sveta i gole su se pojavile u spotu čuvenog PEVAČA 1990. godine - i dalje su PRELEPE (FOTO)

Probijajući se kao pop pevač, okupio je pet supermodela koje su sve ostavljale bez daha. Džordž Majkl je u januaru 1990. godine video naslovnu stranicu britanskog magazina Vog, na kojoj je bilo pet vrhunskih modela iz tog doba i odlučio - one će promovisati njegov novi album.

Objavljeno:

Da je devedesetih godina postojao Jutjub, Džordž Majkl bi sa spotom pesme "Freedom! '90" oborio sve rekorde, jer su ga obeležili top-modeli, ikone stila, koje su preokrenule modni svet naglavačke.

Probijajući se kao pop pevač, okupio je pet supermodela koje su sve ostavljale bez daha. Džordž Majkl je u januaru 1990. godine video naslovnu stranicu britanskog magazina Vog, na kojoj je bilo pet vrhunskih modela iz tog doba i odlučio - one će promovisati njegov novi album. To su bile Kristi Tarlington, Sindi Kraford, Naomi Kembel, Linda Evanđelista i Tatjana Patic.

Ubrzo je došlo do dogovora i pet čuvenih top-modela našlo se u njegovom ultrapopularnom spotu za pesmu Freedom! '90. Za razliku od Linde Evanđeliste, kojoj su navike iz vremena modelinga prošlost, ostala četiri supermodela i dalje izgledaju baš kao i devedesetih - savršeno.

Manekenke
foto: Printscreen

Kristi Tarlington Kristi Tarlington (52) udata je za Edvarda Bernsa od 2003. godine i ima dvoje dece, Grejs i Fina. Bavi se fondacijom, koju je i osnovala, a njen glavni cilj je da svaku trudnoću i porođaj učine bezbednim. Takođe, nedavno je i gostovala na reviji modne kuće Fendi i potvrdila da se nije u potpunosti udaljila sa modne scene.

Sindi Kraford Sindi Kraford (55) bila je udata za Ričarda Gira devedesetih godina, ali je od 1998. godine u srećnom braku sa Random Gerberom, sa kojim ima dvoje dece. Od 2019. godine bavi se ugostiteljstvom i postala je vlasnica restorana na Beverli Hilsu. Takođe, povremeno gostuje na revijama, a poslednji put se pojavila na Versačeovoj reviji, kada je bila prikazana kolekcija za proleće/leto 2018. godine.

Tatjana Patic Tatjana Patic (54) rođena je u Nemačkoj, ali je doživela neverovatan uspeh na revijama širom sveta. Uvek su je smatrali najmisterioznijim supermodelom, jer se o njenom životu uvek veoma malo toga znalo. Bila je izuzetno popularna krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina, kada je i krasila brojne naslovne strane prestižnih modnih magazina. Glumila je i u nekoliko filmova, a poslednji put se pojavila na velikom platnu 1999. godine. Razvela se 2009. godine od Džejsona Džonsona i od tada je slobodna. Ponosna je na svog sina Džona Patica.

Naomi Kembel Naomi Kembel (50) je najmlađa od pet supermodela koji su bili izuzetno popularni devedesetih godina. Zanimljivo je da se nikada nije udavala. Danas je veoma uspešna poslovna žena, a bavi se i dobrotvornim radom. Osnovala je neprofitnu organizaciju 2005. godine. Zaštitno je lice brojnih kampanja, a bavi se i snimanjem dokumentarnih filmova. Tokom karantina 2020. godine, snimala je video-spotove na Jutjubu, u kojima je okupila svoje koleginice iz devedesetih godina Sindi Kraford i Kristi Tarlington. Takođe, pridružile su joj se i druge lepotice, Nikol Riči, Ešli Grejam i druge.

U oktobru 2020. godine najavljeno je snimanje dokumentarnog filma o Naomi Kembel i ostalim supermodelima iz devedesetih - Sindi Kraford, Lindi Evanđelisti i Kristi Tarlington, a u režiji Barbare Kopole.

Bonus video:

02:29

Espreso anketa

(Espreso/Životne priče)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.