KONCERTNA SEZONA SE ZAHUKTAVA: PLACEBO, Gogolj Bordelo i Dubioza kolektiv nastupaju u Kragujevcu, TRIKI u Beogradu
Placebo će nastupiti na Arsenal festu, Foto: Arsenal Fest X

željni smo koncerata

KONCERTNA SEZONA SE ZAHUKTAVA: PLACEBO, Gogolj Bordelo i Dubioza kolektiv nastupaju u Kragujevcu, TRIKI u Beogradu

Najava nastupa svetski poznatih muzičara

Objavljeno:

Britanski alternativni rok bend Placebo, potvrdio je da će nastupiti na otvaranju Arsenal Festa 24. juna 2021. godine u Kragujevcu, saopštila je koncertna agencija Long Play iz Beograda.

Promoterska muzička kompanija, osim organizovanja Arsenal festa, dovodi i muzičara Trikija (Tricky) 15. oktobra 2021. u dvorani “Amerikana” Doma omladine Beograda, u okviru turneje povodom nedavno objavljenog albuma “Fall To Pieces”.

Bend Placebo je poznat po hitovima "Every You Every Me", "The Bitter End", "Special Needs" i "Song To Say Goodbye", a sviraće premijerno na Arsenal festu koji će se održati 24, 25. i 26. juna.

Sastav predvode gitarista i pevač Brajan Molko i basista Stefan Olsdal, a specifični su po neobičnom spajanju žžanrova - od pop muzike i panka, preko gotike i grandža do glam roka.

Oni će svirati na Main Stage-u Arsenala 2021 pod sloganom "Snažžno uz muziku".

- Poruka koju nosimo gde god da idemo da sviramo koncert je poruka tolerancije, razumevanja i prihvatanja, i to je baš divna stvar, jer je veoma rano Placebo postao bend za otpadnike, neprilagođene - rekao je jednom Molko.

Prve večeri je nastup potvrdila u Kragujevcu i džžipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello.

Na glavnoj festivalskoj bini 25. juna gostovaće i balkan-ska-pank-rege grupa Dubioza kolektiv koja će obeležžiti jubilej - 10 godina od nastupa na prvom Arsenalu 2011.

Druge večeri na Arsenalu nastupa i pionir balkan beat-a Džajkovski, a završne, treće večeri 26. juna na Main stage-u pvi put u Srbiji sviraće svetski čuveni virtuoz gitare Yngwie Malmsteen.

Kako kažžu organizatori, veliki napori su uložženi da zbog pandemije Kovid-19 odložženi program Arsenala 10 bude skoro u celini prebačen za Arsenal 2021.

Zbog komplikacija da budu usklađeni novi datumi, u Kragujevac ipak neće doći planirani bendovi Sum 41 i Still Corners.

Arsenal fest se tradicionalno održžava u prostoru na otvorenom unutar istorijskog "Knežževog arsenala", fabrike municije iz 19. veka smeštene nedaleko od centra Kragujevca.

Ulaznice kupljene za Arsenal 10 ostaju važžiće za Arsenal 2021 i nije ih potrebno menjati.

Popularni trip-hop muzičar Tricky zbog i dalje nepovoljne situacije sa Kovid-19 odlučio da za jesen odložži čitavu evropsku turneju, u okviru koje je trebao doći 23. februara 2021. u Beograd,.

Prethodno je beogradski koncert bio najavljen za 29. april 2020. u DOB-u.

Nakon saradnje sa kultnim elektro bendom Mašive Attack, Tricky je objavio debi solo album “Maxinquaye” (1995), sa hitovima “Aftermath”, “Ponderosa”, “Overcome” i “Black Steel”.

Triki je svoj jedinstveni muzički izraz, prepoznatljiv po višeslojnom, mračnom spoju hip hopa i ambijentalnog alternativnog roka nastavio da razvija na ukupno 14 albuma, od kojih je poslednji, hvaljeni “Fall To Pieces” (2020).

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.