ONLAJN NOVA GODINA: Šaren muzički PROGRRAM - od Električnog orgazma do Stefana Milenkovića
Biće zanimljivo, Foto: Teodora Ćirić

Novi Sad spaja dve Nove godine

ONLAJN NOVA GODINA: Šaren muzički PROGRRAM - od Električnog orgazma do Stefana Milenkovića

“Električni orgazam”, “Buč Kesidi” i Stefan Milenković najavili spektakl

Objavljeno:

Doček u Novom Sadu (koji je i evropska prestonica kulture) koji spaja dve Nove godine, dva kalendara i dva računanja vremena, nastaviće svoju tradiciju, ali u onlajn formatu.

Četvrti Doček, jedinstvena proslava dve Nove godine u Evropi, predstaviće svetskog virtuoza, internacionalno nagrađivane izvođače, ali i mlade nade najrazličitijih muzičkih žanrova: klasične, tradicionalne i elektronske muzike, džeza, indi-roka, repa.

Četiri decenije uspešnog rada upravo u okviru Dočeka obeležiće dva velika imena srpske muzičke scene, klasike i roka – Stefan Milenković i “Električni orgazam”. Čuveni violinista prvi će održati koncert u novoj Gradskoj koncertnoj dvorani, čime će označiti njen početak rada.

Vrhunski rok zvuk u okviru Dočeka donose legende novog talasa: “Električni orgazam” i jedna od najvećih nada srpske rok scene, “Buč Kesidi”. Dok će “Električni orgazam” proslaviti svoj 40. rođendan otvarajući revitalizovanu Fabriku, kultno mesto na Velikom Limanu, nastupom momaka iz benda “Buč Kesidi” najavljuje se početak obnove Čeličane, budućeg prostora za razvoj savremenog stvaralaštva u Novom Sadu.

Posle tri decenije uspešnih nastupa širom sveta u Kulturnoj stanici Svilara nastupiće jedan od najboljih srpskih horova pravoslavne muzike “Sveti Stefan Dečanski” Kulturna stanica Eđseg predstaviće se publici onlajn kroz nastupe sjajnih Novosađanki – virtuoza na violini i operske umetnice čarobnog glasa, a to je Lana Zorjan. Ona će prikazati lepotu svog talenta 13. januara, a u prvoj novosadskoj kulturnoj stanici nastupiće i novosadska diva Agota Vitkai Kučera, zajedno sa pijanistkinjom Jelenom Simonović Kovačević.

Džezva & Džezvica” džez bend, koji donosi world music zvuk nastupiće u KS Rumenka, dok će nastup Novosadskog gudačkog kvinteta biti održan u KS Bukovac.Doček je kao i svake godine poseban program posvetio i najmlađima, stoga će u Kulturnom centru Novog Sada Udruženje umetnika “Visoko C” izvesti Operu za decu, koja će takođe biti dostupna onlajn.

Praksa koju je Doček u Novom Sadu postavio, sa programima u zatvorenim prostorima 13. januara, a na otvorenom 31. decembra, biće nastavljena uprkos činjenici da se ove godine radi o onlajn formatu. Naime, 31. decembra publika će imati prilike da uživa u jednom od najuspešnijih događaja u 2020. godini u Novom Sadu, a to je multimedijalni operski spektakl “Rigoleto” izveden ispred Češkog magacina u okviru ovogodišnjeg “Kaleidoskopa kulture”, u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem.

Operu koja je prvi put izvedena na otvorenom nakon 170 godina od premijere, uz posebne vizuelne efekte, publika će, kao i sve ostale programe u okviru Dočeka, imati priliku da pogleda na platformi visitns.rs (na kojoj će bitit dostupan i ostatak sadržaja).

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.