VELIKA ČAST ZA SRPSKOG MUZIČARA: Proglašen NAJBOLJIM gitaristom na SVETU!
Svira gitaru od osnovne škole, Foto: Printscreen/Youtube

prestižna nagrada

VELIKA ČAST ZA SRPSKOG MUZIČARA: Proglašen NAJBOLJIM gitaristom na SVETU!

Razbio konkurenciju

Objavljeno:

Igor Paspalj iz Prijedora proglašen je za najboljeg električnog gitaristu na svetu, objavio je renomirani svetski internet časopis „Svet gitare“.

On je ušao među pet finalista i pobedio. Kako je objavio žiri svi finalisti trebalo bi da budu neizmerno ponosni što su stigli tako daleko na takmičenju, ali na kraju, svaka kategorija može imati samo jednog pobednika, a ove godine pobednik na električnoj gitari je Igor Paspalj.

Uz stil sviranja snažan koktel virtuoznih uticaja - među kojima su Eddie Van Halen, Yngwie Malmsteen, Paul Gilbert, Van Halen, Vinnie Moore, Joe Satriani, Steve Vai and Guthrie Govan - Igor pokazuje izuzetnu instrumentalnu dominaciju, kao i neuporedivu kompozicionu sposobnost, objavljeno je na sajtu „Svet gitare“.

Kako je preneo RTRS, Paspalj je električnu gitaru prvi put uzeo u ruke kao trinaestogodišnjak. Magistrirao je na banjalučkoj Akademiji umetnosti, gde je skoro deceniju radio kao profesor, a onda ga je poslovna prilika odvela u Dubai, gde je ostao u svojoj branši.

(Espreso.co.rs/Sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.