NOVA NORMALNOST JE ŠANSA DA SE PRIBLIŽIMO DIGITALNOJ GENERACIJI: Ivan Tasovac GOVORI o ONLAJN koncertima
Koncerti bez publike, kao jedna od praksi koje smo viđali, uspostavljaju nove paradigme, u krajnjem ishodu potpuno besmislene i neodržive, Foto: Prentscren

kultura

NOVA NORMALNOST JE ŠANSA DA SE PRIBLIŽIMO DIGITALNOJ GENERACIJI: Ivan Tasovac GOVORI o ONLAJN koncertima

Još jednom se ispostavilo da je gospodin Čerčil i te kako znao šta priča kada je savetovao da se nikad ne propušta dobra kriza

Objavljeno:

Ne postoji problem koji ne može biti i izazov, a kriza prilika za odličnu šansu.

To nas ne svrstava u oportuniste ako imamo pred sobom jasnu viziju, kao što je filharmonijska, da povezuje i bude tačka susreta svih, bez obzira na okolnosti i različitosti u generacijskom, sociološkom, geografskom i svakom drugom smislu. Još jednom se ispostavilo da je gospodin Čerčil i te kako znao šta priča kada je savetovao da se nikad ne propušta dobra kriza.

Ovako Ivan Tasova, dugogodišnji direktor Beogradske filharmonije, ocenjuje neuobičajenu koncertno-filharmonijsku sezonu u doba epidemije virusa korona.

Na pitanje šta je ključna posledica pandemije i "nove normalnosti" po muzičku umetnost i očekuje li da će se stvari vratiti "na staro", ili će u budućnosti izgledati drugačije, iskusni menadžer u kulturi veruje u krajnji rezultat koji proizlazi iz obe normalnosti:

- Koncerti bez publike, kao jedna od praksi koje smo viđali, uspostavljaju nove paradigme, u krajnjem ishodu potpuno besmislene i neodržive. Ali, s druge strane, digitalni "kik" koji smo svi dobili, ubrzao je ne samo proizvodnju drugačijeg sadržaja, već i doveo do toga da ga publika naprasno prihvati, što ranije nije bio slučaj, pogotovo kada su u pitanju starije generacije. Istovremeno, "nova normalnost" i alati kojima se u njoj služimo, direktno nas približavaju digitalnoj generaciji koja ne poznaje svet bez ekrana, i do koje ne bismo mogli da dođemo "tradicionalnim" putem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.