Salonska zabava u Filharmoniji - Karmen i Seviljac za duvače i kontrabas
Foto: Marko Đoković

klasična muzika

Salonska zabava u Filharmoniji - Karmen i Seviljac za duvače i kontrabas

Najpopularnije opere za duvački ansambl i kontrabas

Objavljeno: 17:20h

Na novom koncertu kamerne muzike, u dva termina - četvrtak i petak 8 i 9. oktobra od 20 časova u Sali Beogradske filharmonije, slušaće se najpopularnije opere u novom ruhu. Skraćene i adaptirane verzije “Seviljskog berberina” Rosinija i “Karmen” Bizea, izvešće duvački ansambl i kontrabas.

Kao što su nekada u prošlosti aranžmani opera za male duvačke ansamble bili veoma popularni na evropskim koncertnim podijumima, tako će i u Sali Beogradske filharmonije muzičari prirediti svojevrsnu salonsku zabavu za publiku.

„Ova tradicija živi još od Mocartovog vremena, duvački ansambli su bili veoma u trendu i svirali po zabavama kada nije bilo moguće da se sluša ceo orkestar. Veoma slično aktuelnoj situaciji. Aranžmani koje sviramo su izuzetno atraktivni, u njima uživamo mi koji smo na sceni, a sigurni smo da će i publika. Svaki instrument ima neku svoju opersku ulogu, svi su podjednako zastupljeni, a poseban šmek nam daje toplina kontrabasa“, kaže klarinetista Ognjen Popović.

Publika će slušati „Seviljskog berberina“ u aranžmanu Vencla Sedlaka, a „Karmen“ je uradio Andreas Tarkman. Nastupiće muzičari Stana Krstajić, flauta; Ognjen Popović, Mihailo Samoran, klarineti; Bojan Pešić, Petar Vucelić, oboe; Nenad Janković, Aleksandar Popović, fagoti; Jovan Savić, Luka Kalezić, trube; Srđan Đorđević, kontrabas.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.