PONOVO RADI FILHARMONIJA! Gabrijel Felc i Beogradska filharmonija ponovo na okupu
Šef dirigent Gabrijel Felc, Foto: Marko Đoković

klasična muzika

PONOVO RADI FILHARMONIJA! Gabrijel Felc i Beogradska filharmonija ponovo na okupu

Do kraja godine orkestar predvode šef-dirigent Gabrijel Felc i stalni gostujući dirigent Danijel Rajskin, a koncerti su besplatni i namenjeni filharmonijskim pretplatnicima.

Objavljeno: 13:58h

Beogradska filharmonija i šef-dirigent Gabrijel Felc, ponovo su na okupu i pripremaju prve koncerte u novoj sezoni. Uz poštovanje mera i obavezne distance, muzičari održavaju probe za „Veče Mocarta“ koje će se održati u tri termina, u Sali Beogradske filharmonije, od 17 – 19. septembra, od 20 časova.

foto: Marko Đoković

Iako je sezona 20/21 bila odavno spremna, Beogradska filharmonija se adaptirala na aktuelnu situaciju i pripremila potpuno nov program za manji orkerstarski sastav koji će slušati ograničen broj publike, ali samo naizgled.

Filharmoničari dolaze na probu
Filharmoničari dolaze na probufoto: Marko Đoković

„Već smo se navikli da probleme nazivamo izazovima, a krize pretvaramo u prilike. Pošto smo uvažili ovaj novi rečnik poslovnih mudrolija, Beogradska filharmonija u novoj sezoni rešava korona krizu na svoj način i prebacuje igricu na drugi nivo. A tu su apsolutno svi dobrodošli“, rekao je direktor Ivan Tasovac.

Ivan Tasovac
Ivan Tasovacfoto: Marko Đoković

Nastupi u Sali Beogradske filharmonije biće snimani, a potom će se repertoar slušati na neočekivanim mestima. Do kraja godine orkestar predvode šef-dirigent Gabrijel Felc i stalni gostujući dirigent Danijel Rajskin, a koncerti su besplatni i namenjeni filharmonijskim pretplatnicima. Pored orkerstarske sezone, nastupaće i mnogi kamerni sastavi, a Filharmonija će celokupni repertoar objavljivati na mesečnom nivou.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.