KONCERT SOFIJE KNEŽEVIĆ – SOFIJAZZ 11. SEPTEMBRA NA VELIKOJ SCENI NARODNOG POZORIŠTA U BEOGRADU
Foto: Promo

najava koncerta

KONCERT SOFIJE KNEŽEVIĆ – SOFIJAZZ 11. SEPTEMBRA NA VELIKOJ SCENI NARODNOG POZORIŠTA U BEOGRADU

Mlada džez pevačica iz Srbije koja je počela da gradi zapaženu karijeru u SAD održaće koncert na velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Objavljeno: 13:34h

Sofija Knežević, jedna od naših najboljih mladih džez vokalistkinja, održaće koncert u Narodnom pozorištu u Beogradu u petak, 11. septembra u 20.30. na Velikoj sceni.

“Mlada Sofija Knežević je na putu ka velikoj karijeri. Dok je njen vokal duboko povezan sa tradicionalnim zvukom, njen improvizacijski virtuozitet i kreativnost oduzimaju dah.”

foto: Promo

Nakon veoma uspešnog nastupa u okviru spektakla „Ponovo zajedno – pogled promatrača menja sve“, Sofija će na beogradskom solističkom koncertu izvesti deo svog repertoara koji uključuje pesme sa njenog najnovijeg albuma "Sofijazz" koji je trenutno u selekciji za Grammy nagradu za najbolje džez i brazilske standarde.

Spot "Baby Won’t You Please Come Home - Sofijazz & Barry Stephenson" možete pogledati ovde

Sofija je završila Univerzitet za muziku i dramske umetnosti u Gracu, Austrija, u klasi Dena De Rose. Dobila je punu stipendiju da pohađa univerzitet sa samo 16 godina.

Dobitnica je mnogih nagrada i stipendija uključujući Marianne Mendt Jazz Award, Tesla Nagradu za dostignuća u muzici, Thailand International Jazz Voice 2016, Unesco Stipendija za mlade talente, Zlatna Sirena Nagrada, a u 2013 je izabrana za Betty Carter Jazz Ahead program koji identifikuje mlade, izuzetno talentovane umetnike i kompozitore.

foto: Promo

Sofija živi i radi u Njujorku od 2011, gde predaje i kao profesor pevanja u Music School of New York City od 2012.

Sofija je u 2017 i 2019 imala čast da napiše muziku i tekst za Crystal Bridges muzej u Arkanzasu i MoMA - Muzej moderne umetnosti u Njujorku sa Elliot Masonom. Sofija je pisala muziku i za `Theater 13` u Njujorku kao njihov umetnički direktor, kao i za `Island Dreams Entertainment`.

Nastupala je sa mnogim velikanima današnjice uključujući umetnike kao što su David Murray, Jason Moran, Sheila Jordan, Jay Clayton, Terence Blanchard, Wynton Marsalis, Sherman Irby, Tim Hagans, Eli Degibri, James Moody, Elliot Mason, Christian McBride.

Ulaznice možete kupiti na blagajni pozorišta i online.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.