NOVI NPR TINY DESK KONCERTI: BILLIE EILISH, LILA IKE, ANAT COHEN & MARCELLO GONCALVES
Foto: Printscreen / Espreso

mini koncert

NOVI NPR TINY DESK KONCERTI: BILLIE EILISH, LILA IKE, ANAT COHEN & MARCELLO GONCALVES

Billie Eilish nije održala najzanimljiviji najzanimljiviji od ova tri mini koncerta. Preslušajte sva tri i sami zaključite, bar jedan od ta tri sešna poželećete da čujete još mnogo puta.

Objavljeno: 12:36h

Anat Cohen i Marcello Gonçalves su brazilski duet. Prve dve numere spadaju u žanr choro, koji je nastao u Rio de Žaneiru u 19. veku. Možemo misliti of choro muzici slično kao o Nju Orliens jazz muzici, samo na južnoamerički način, sa podjednakom dozom evropskih i afričkih uticaja. Cohen, je sa druge strane klarinetistkinja iz Izraela. Razvila je strast prema Brazilskoj muzici tokom studija na Berkli muzičkom koledžu i ubrzo se zatekla na choro džem sešnu u Riju, gde je i upoznala Goncalvesa. Ovaj duo osvojio je nedavno nagradu Grammy za svoj album Outra Coisa.

Nova zvezda reggae muzike Lila Iké održala je spektakularni nastup na NPR sešnu pre dve nedelje. Stil ove mlade Jamajkanke ima puno elemenata R'n'B-ja ali ipak je u pitanju punokrvni reggae. Njen moćni glas nadrasta žanrovske podele. U pesmi "Solitude," ona spaja avangardni R&B sa savremenom reggae muzikom dok na vilini gostuje Sean "Ziah" Roberts.

Idol emo klinki, Billie Eilish, održala je pre nekoliko dana kratkotrajni NPR Tiny Desk nastup u trajanju od svega 10 minuta, sa svega dve pesme i dva instrumenta. Devojka koja je napravila takav raketni proboj niotkuda u same vrhove svetske muzičke industrije može sebi da dopusti i luksuz da ponekada bude dosadnjikava.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.