Faithless: Novi album nakon 10 godina
Foto: Discogs

sveže

Faithless: Novi album nakon 10 godina

Britanski elektronski bend Faithless najavo je “All Blessed“, svoj prvi novi album 10 godina nakon poslednjeg izdanja. Posljednji album – “The Dance” – izašao je 2010.

Objavljeno: 22:18h

Album koji je na rasporedu za izlazak u oktobru najavljuje pilot singl “Synthesizer”. Spot snimljen za pesmu prikazuje distopijski futuristički svet u kojem su neboderi izgrađeni od tornjeva i sintisajzera.

Govoreći o novom albumu, Faithless su rekli: “U ovom problematičnom i sve nasilnijem svetu album lirički pokušava da prenese ono što je oduvek bio manifest Faithlessa: budite svesni, budite brižni, volite sebe da biste mogli da volite i druge i da razumete ko ste, pri čemu nikad niste polemični, već – nadamo se – inteligentni i (povremeno!) inspirativni – ovo je muzika sa osećajem i ovo su reči sa značenjem. ”

Sister Bliss, koja je uz Maxi Jazz i Rolloa deo originalne postave izjavila je da je jako počastvovana što ponovo ima priliku da raditi u Fathless triu.

O pesmi “Synthesizer” Faithless su rekli: “Ova pesma nas je zapravo i navela na razmišljanje o novom albumu. Ljubavno pismo upućeno onome što radimo i muzici koju stvaramo, a takođe i mali društveni komentar na našu opsesiju tehnologijom – to sve je umotano u novu, toplu himnu u Faithless stilu.” Izvođači kao što su Jean-Michel Jarre, Sparks i Trevor Horn navedeni su kao inspiracija za pesmu.

Faithless će 23. oktobra objaviti “All Blessed”. “Synthesizer” dolazi nakon singla “This Feeling“, objavljenog u julu, koji je bio prva pesma Fathlessa objavljena nakon deset godina.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.