Festival ARLEMM pruža muzičku edukaciju za stotinu mladih muzičara
Foto: Tanja Draškić Savić

festival

Festival ARLEMM pruža muzičku edukaciju za stotinu mladih muzičara

Prekjuče je u Arilju počeo edukativni program te manifestacije, i to u digitalnom formatu. Uključuje više od stotinu mladih polaznika iz Srbije i dijaspore.

Objavljeno: 12:42h

Posle nedavnog otvaranja onlajn koncertima na Cvetnom trgu u Beogradu i multimedijalnom izložbom, ovogodišnji festival umetničke muzike ARLEMM nastavlja svoje aktivnosti. Prekjuče je u Arilju počeo edukativni program te manifestacije, i to u digitalnom formatu. Uključuje više od stotinu mladih polaznika iz Srbije i dijaspore, zahvaljujući mobilnom internetu „Telenor” mreže.

Oni će u narednih još šest dana, pod stručnim vođstvom istaknutih profesora, svakodnevno usavršavati znanja i veštine iz umetnosti improvizacije u klasičnoj i džez muzici, kao i iz ekologije, slikarstva, vajarstva i kreativnog pisanja. Individualnu nastavu vode istaknuti pedagozi violine, flaute, klavira i violončela, među kojima su Milutin Mladenović, Natalija Mladenović, Marina Nenadović, Milica i Dragutin Mladenović.

– Deca iz Arilja, koja mogu da učestvuju u radionicama putem interneta, na poklon će dobiti kućice za ptice, sadnice stabala i materijale za slikarske radionice kako bi što kreativnije proveli leto. Radionice će voditi ekolog Zoran Raković, kantautorka Katarina Pejak, pesnik Petar Matović i akademski slikar Aleksandar Mitrović – saopštavaju iz ARLEMM-a.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.