„Dramakvin“ u Filharmoniji
Danijel Rajskin, stalni gostujući dirigent Beogradske filharmonije, Foto: Promo

klasična muzika

„Dramakvin“ u Filharmoniji

Ciklus „Dramakvin Betoven“ govori o kompozitorovoj naklonosti ka dramskom žanru i povezanosti njegovog opusa sa delima Šekspira, Getea i Šilera

Objavljeno: 10:52h

Početak filharmonijskog ciklusa „Betoven Dramakvin“, predvodi stalni gostujući dirigent Danijel Rajskin, u petak 1. novembra na Kolarcu od 20 časova. Kao solisti sa orkestrom nastupaju sopran Aneta Ilić i violinista Andrej Baranov, a na programu se dela Betovena, Šostakoviča i Čajkovskog.

Aneta Ilić, sporan
Aneta Ilić, sporanfoto: Promo

Ciklus „Dramakvin Betoven“ govori o kompozitorovoj naklonosti ka dramskom žanru i povezanosti njegovog opusa sa delima Šekspira, Getea i Šilera. Oni su mu bili večita inspiracija, koja se prenela i na kasnije generacije kompozitora. O zainteresovanosti za dramski žanr svedoči opera Fidelio, čiju će koncertnu ariju „Ah, perfido“ (Ah, neverniče) pevati Aneta Ilić i pokazati izuzetne vokalne sposobnosti koje se traže od solistkinje.

Andrej Baranov, violinista
Andrej Baranov, violinistafoto: Promo

Još jedan kompozitor začinio je stranice partitura dramom - Šostakovič je svoj Koncert za violinu i orkestar br. 1 napisao za Davida Ojstraha koji je za solističku deonicu rekao da je „tipično šekspirovska uloga“. Ovo delo će tumačiti violinista mlađe generacije, Andrej Baranov, pobednik brojnih takmičenja i čest gost najpoznatijih svetskih muzičkih kuća.

Koncert zaokružuje Treća simfonija Čajkovskog, a sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno do 19 časova na blagajni Kolarca.

Bonus video: Espreso Live Session #2: Dukat/Stray Dogg


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.