Chrissie Hynde (The Pretenders): "Silovala me je banda bajkera, ali sama sam za to kriva"
Foto: Promo

Pop ikona

Chrissie Hynde (The Pretenders): "Silovala me je banda bajkera, ali sama sam za to kriva"

U intervjuu za Independent, pevačica govori o seksualnom zlostavljanju koje je i sama doživela, ali i o tome da muzičku industriju tek očekuje niz priča o ženama koje su bile seksualno zlostavljane

Objavljeno: 14:49h

Chrissie Hynde (68) u intervjuu koji je dala Lauri Barton iz dnevnog lista Independent govori o svojoj autobiografskoj knjizi Reckless (Nepromišljena), koja počinje njenim traumatičnim iskustvom iz mladosti, pre početka muzičke karijere. Kada je imala 21, bila je u vezi sa jednim bajkerom, da bi je nešto kasnije silovala cela njegova banda.

foto: Promo

Gospođa Hynde je danas ikona feminističkog pokreta u Britaniji, ali njen stav povodom ovog događaja neprijatno je iznenadio, pa i naljutio mnoge feministkinje:

"Bila sam i sama kriva za to što mi se desilo i preuzimam punu odgovornost. Ne možeš se zajebavati sa ljudima, naročito sa onima koji nose bedževe 'Volim silovanje'. Ako se šetam naokolo u donjem vešu i pijana sam - čija to greška može da bude osim moja?"

Nakon četrdeset godina muzičke karijere, Hynde tvrdi da muzičku industriju tek očekuje suočavanje sa #MeToo fenomenom, i da će svakakve prljavštine tek izaći na videlo. Ona kaže da je nikada niko nije spopadao niti je doživela seksističke izlive otkad je u muzičkom biznisu. Ipak, njen stav i po ovom pitanju isprovocirao je gnev feministkinja:

"Devojke su bile grupi-devojke i same su se nudile. Nikada nije postojao muški grupi. Muški grupi je fan, nije neko ko će vam ponuditi oralni seks."

Bonus video:

Espreso Live Session #5: Ana Ćurčin


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.