GRETA VAN FLEET: Naš novi album će biti nešto sasvim drugačije
Greta Van Fleet, Foto: Profimedia

zaokret

GRETA VAN FLEET: Naš novi album će biti nešto sasvim drugačije

Džejk i Sem Kiska kažu da će naslednik prvenca "Anthem Of The Peaceful Army" biti sledeći korak u njihovoj evoluciji.

Objavljeno:

Dvojac iz benda Greta Van Fleet, braća Džejk i Sem Kiska, najavili su da će njihov drugi studijski album biti "nešto potpuno drugačije" od debitanskog izdanja.

Gitarista i basista su dali intervju za magazin NME, a ovo su odgovorili na pitanje šta bi fanovi mogli da očekuju od albuma na kome rade još od oktobra prošle godine.

Džejk je rekao: "Ima tu malo evolucije, pretpostavljam, u svakom pogledu. Radimo na nečemu potpuno drugačijem. Zanimljivo je, jer nemamo predstavu kako će album tačno da izgleda". Sem je dodao kako misli da je to "zaista sledeći korak u razvoju onoga što žele da urade".

Što se tiče muzičkog smera, Sem je rekao i ovo: "Što se tiče naših namera, to je da dodamo još zvukova, tonova, više muzičkih stilova, i da zakoračimo u sinematičnom smeru".

Greta Van Fleet su svojim debi albumom (pre)često budili asocijacije na Led Zeppelin i naročito na vokal Roberta Planta, te se o njima dosta pisalo u ključu ovih poređenja. Kako su u više navrata i sami istakli, takva poređenja su im dosadila, i sada žele da urade nešto novo.

Datum sledećeg albuma još nije objavljen.

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #6: Glib (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Loudersound.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.