Preminuo Miladin Radivojević Miško, jedan od najautentičnijih beogradskih bubnjara
Miladin Radivojević Miško, Foto: Printscreen / Youtube

TUŽNA VEST

Preminuo Miladin Radivojević Miško, jedan od najautentičnijih beogradskih bubnjara

Miško je svirao u brojnih beogradskim bendovima, poput Presinga, Klajbera, Darkvud daba, Plejboja...

Objavljeno: 14:36h

Miladin Radivojević Miško, jedan od najosobenijih srpskih bubnjara i uz Ivicu Vdovića Vda verovatno najzanimljiviji bubnjar koga je iznedrila ovdašnja scena, preminuo je u Beogradu u 49. godini.

S grupom Presing odsvirao je dva studijska albuma i na desetine koncerata po kojima će ga prijatelji i publika pamtiti. Pre Presinga bio je član još jedne beogradske supergrupe Klajberi, a svirao je i u Darkvud dabu, Plejboju...

Njegove kolege oprostile su se od svog dugogodišnjeg prijatelja na društvenim mrežama uz tužne poruke.

"Sećam se, jednom je došao na kraj probe benda Lucha i seo malo za bubanj. Prvo ga je doštimao, a onda je oprobavao bas pedalu, to jest, kojom će jačinom i na koj način da je gazi, kako bi dobio što masniji zvuk u odnosu na prostoriju... To, prijatelji bubnjari, nikad nisam doživeo, ni pre, ni posle... A onda je instrument zazvučao kao da to nije isti onaj bubanj koj smo svirali pre samo nekoliko minuta. U ovoj numeri se može čuti sva invetivnost i raskošni talenat... S ovakvim darom se rodiš, to ne može da se navežba. Na snimku je "Amati" bubanj niže klase, sniman plastičnim mikrofonima... Ali kakve veze ima kad je neko maestro! Slava mu", napisao je na Fejsbuku oproštajnu poruku njegov dugogodišnji prijatelj Sale Ivanović.

"Da su karte drugačije podeljene, bio bi verovatno prvo ime na koje svako pomisli kada se kaže bubnjar. Tužni smo", napisao je Vladimir Krakov, gitarstia grupe Presing.

Evo nekih pesama u kojima je bubnjeve svirao Miško:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.