Grupa Bitipatibi prestaje sa radom
Una Gašić, Foto: Nenad Marjanović

na neodređeno

Grupa Bitipatibi prestaje sa radom

Una Gašić, predvodnica i glavna autorka benda Bitipatibi, u fejsbuk statusu na zvaničnoj strani grupe je objasnila razloge za ovaj potez

Objavljeno:

Fejsbuk status prenosimo u celosti:

"Poštovana publiko, kolege, mediji, i meni bliski ljudi, moram da vam saopštim, na žalost, da sam donela odluku da Bitipatibi bend, čiji sam osnivač, prestaje sa radom na neodređeno vreme. Na ovu moju odluku pre svega je uticalo to sto ne želim da se bend koji vodim pretvori u tezga bend, a evo nekoliko primera kako:

Koncerte uglavnom zakazujem ja, uz dosta muke.

Podrška medija gotovo sasvim izostaje, prateće recenzije takođe, mada mislim da smo ih zaslužili svojim radom i zalaganjem, i pre svega novim pesmama.

Pozivi festivala su potpuno izostali, tako da, posle deset godina postojanja benda, velikog ulaganja, saradnje sa brojnim vrsnim muzičarima, odlučila sam da napravim medijsku pauzu i da radim u samoći, skoro kao na početku.

Zahvaljujem se dragoj publici, svim muzičarima koji su stvarali u bendu, i svim ljudima koji su nas ovih godina podržavali"

Bitipatibi spadaju u najvažnije alternativne rok sastave koji su se pojavili poslednjih godina u regionalnim okvirima. "Njihova suzdržana, stidljiva “shoegaze” estetika, provučena kroz osetljive ljubavne pesme, u kojima se prepoznaju svakodnevne gradske situacije i odnosi, ima sva obeležja važnog generacijskog iskaza", stoji u opisu njihovog rada za koncert koji su održali krajem godine u Domu omladine Beograda.

Bend je debitovao na sceni veoma zapaženim albumom "Lešnici divlji", 2013. godine, preživeo nekoliko personalnih postava, da bi poslednji put nastupio na sceni u klubu Kvaka 8. februara ove godine.

BONUS VIDEO: NAGRADA DOBRIČIN PRSTEN POSTHUMNO PRIPALA GLOGOVCU: Voja Brajović održao govor u čast velikana! SUZE U PUBLICI! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.