KOLJA U KOMBANK DVORANI: Dva sata koncertne euforije (VIDEO)
Novi autorski album Nikole Pejakovića, Foto: Nemanja Đorđević

PROMOVISAO NOVI ALBUM

KOLJA U KOMBANK DVORANI: Dva sata koncertne euforije (VIDEO)

Nikola Pejaković Kolja ispraćen gromoglasnim ovacijama i skandiranjem beogradske publike

Objavljeno: 12:51h

Gitarista i pevač Nikola Pejaković Kolja promovisao je u subotu uveče novi autorski album "4 Prsta" koncertom u rasprodatoj Kombank dvorani (bivšem Domu sindikata), odakle je posle skoro dvočasovne svirke ispraćen gromoglasnim ovacijama i skandiranjem beogradske publike.

Koncert je počeo simbolično puštanjem instrumentala "4 prsta", nakon kog se na pozornici pojavio Kolja u odelu i zasvirao s bendom sa novog albuma pesmu "Starost neće nikoga da čeka".

Posle kratkog "Dobro veče, Beograde", Kolja, gitarista Voja Aralica, klavijaturista Ivan Aleksijević, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević posegnuli su za starim adutom "Da li venem ili zrim". Sa svakom odsviranom pesmom rasla je euforija u dvorani, koja je na trenutke prelazila u zaglušujuću buku. Bend je uprkos tome svirački savršeno plovio kroz bluz, rok i srodne žanrove, baš kao i na albumu "4 Prsta". Posebnu boju su donosili izleti u tango ("Crna ptica") i valcer ("Milicioner").

"Evo jedne stare kompozicije. Hteli smo da je izbacimo sa ploče, ali, ipak, nismo, pa moram da je pevam", ovako je Kolja najavio čuvenu "I, eto, udade se ti za konja", a "B.J. bluz" izamamio je masovno skandiranje pokojnom Brajanu Džonsu, jednom od osnivača Rolingstonsa.

Sa novog albuma Kolja i momci su izveli "Ala je lep ovaj svet", "Kad sam na svet ovaj pao" i "Oj duledu", a u finišu je usledila ludnica u uzavreloj dvorani sa pesmama "Užički herion", "Rajko" i "Može malo sutra". Konačno, višeminutno skandiranje "Kolja, Kolja, Kolja" iznedrilo je bis, na kome je za kraj večeri izvedena "Pedofilija".

BONUS VIDEO: Irina Karamarković na Beogradskom džez festivalu - Gusta mi magla padnala

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.