GALIJA iznenadila Nišlije svirkom na ulici!
Galija u Nišu, Foto: Mikica Zdravković

lepo iznenađenje

GALIJA iznenadila Nišlije svirkom na ulici!

Svirka na ulici usledila je odmah po završetku promocije CD-a "U raju iznad oblaka"

Objavljeno:

Članovi Galije Nenad Milosavljević i Predrag Milosavljević priredili su danas pravo iznenađenje Nišlijama odsviravši nekoliko pesama prolaznicima u jednoj od glavnih gradskih ulica Obrenovićevoj!

Neša i Peca su na oduševljenje prisutnih izveli uz akustičnu gitaru "Dodirni me", "Zoninu pesmu" i "Da me nisi", čime su najavili veliki Galijin koncert 16. novembra u niškoj hali "Čair", gde bend promoviše novi album "U raju iznad oblaka".

Svirka na ulici usledila je odmah po završetku promocije CD-a "U raju iznad oblaka", koja je simbolično održana pred brojnim novinarima i prijateljima benda u čuvenoj niškoj kafani "Galija", gde je njen vlasnik Zoran Stamenković podsetio da je grupa ovde i osnovana 4. januara 1976. godine, "pošto je bila omiljeno sastajalište Neši i Peci".

Galija
Galija foto: Jasmina Karlović

Uticajni rok publicista Petar Peca Popović istakao je da je album "U raju iznad oblaka" dobra i važna ploča Galije, koja je značajna i po tome što je na muzički scenu vratila izuzetnog producenta Sašu Habića, dok je njena posebna težina i okretanje ka stihovima velikih pesnika kakvi su Matija Bećković ("Kad bi ti otišla iz ovoga grada"), Pero Zubac ("Voleo sam") i Milorad Mitrović ("Don Ramiro").

- Nikad nisam naišao na slučaj da se grupa nazove po kafani. Ali kad sam prvi put video Nešu Milosavljevića 1972. godine u studiju Radio Beograda, došao je s gitarom i pevao je pesmu 'U poznu jesen' Vojislava Ilića. Kad sam šest godina kasnije na Zaječarskoj gitarijadi čuo grupu Galija, bilo mi je jasno, jer je i Ilić voleo kafanu. Ljudi koji se bave muzikom i ne stide se da priznaju da je deo njihovog odrastanja bila kafana, to je lepo... A iz ambijenta ove kafane dobili smo svejugoslovensku atrakciju - istakao je Popović.

Ocenivši da je "U raju iznad oblaka" album "koji će trajati", vlasnik promoterske kuće Long Play Zoran Vulović izrazio je zadovoljstvo velikim odzivom novinara na današnjoj promociji, jer je to dokaz "pre svega poštovanje prema Neši i Galiji, i prema svemu što su uradili za srpsku muziku i ovaj grad".

Pored 16. novembra u Nišu, Galija će album "U raju iznad oblaka" koncertno promovisati i 9. novembra u beogradskom Sava centru.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.