Ovacije nakon prvog koncerta Beogradske filharmonije u Gracu (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo, Marko Đoković

GOSTOVANJE

Ovacije nakon prvog koncerta Beogradske filharmonije u Gracu (FOTO) (VIDEO)

"Na ovom koncertu, Beogradska filharmonije je još jednom dokazala da je najbolji ambasador svoje zemlje"

Objavljeno:

Beogradska filharmonija je zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom oduševila austrijsku publiku koncertom kojim je otvorila orkestarsku sezonu Muzikferajna u Gracu (24. septembar).

“Nakon što je očarao domaću publiku i postao jedan od najvoljenijih dirigenata u istoriji Beogradske filharmonije, Gabrijel Felc je istu emociju preneo na prvom zajedničkom gostovanju pred internacionalnom publikom. Na ovom koncertu, Beogradska filharmonije je još jednom dokazala da je najbolji ambasador svoje zemlje”, rekao je Ivan Tasovac, direktor Filharmonije.

U čuvenoj dvorani Štefanijenzal, orkestar je program otpočeo poemom “Beograd” Dragutina Gostuškog, sa kojom je Filharmonija ponosno predstavila srpsku muzičku literaturu internacionalnoj publici. Zajedno sa maestralnim basbaritonom Tomašem Konječnijem, izveli su “Pesme i plesove smrti” Modesta Musorgskog, a slovenski repertoar zaokružile su Simfonijske igre Sergeja Rahmanjinova. Svoj nedoljivi šarm, Filharmonija je publici podarila na bis, odsviravši Glinkinu uvertiru Ruslan i Ljudmila.

Pogled na prepunu dvoranu
Pogled na prepunu dvoranu foto: Promo, Marko Đoković

U jednoj od najstarijih dvorani u Evropi, Beogradska filharmonija će isti program izvesti i sutradan, 25. septembra, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom i time okončati svoje prvo zajedničko gostovanje.

BONUS VIDEO: Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.