Sejo Sekson: Na dan kad je Tito umro, priveli su naz zbog krađe stiropora, a Nele je od milicije dobio najjači šamar koji sam ikad video! (VIDEO)
Sejo Sekson, Foto: Printscreen Adriamedia TV

osnivač zabranjenog pušenja

Sejo Sekson: Na dan kad je Tito umro, priveli su naz zbog krađe stiropora, a Nele je od milicije dobio najjači šamar koji sam ikad video! (VIDEO)

Bend se nije proveo lepo ni posle čuvene rečenice: "Crko maršal"

Objavljeno: 17:02h

Sejo Sekson, gitarista i osnivač "Zabranjenog pušenja" bio je gost redakcije Espresa i tom prilikom ispričao je zanimljivu anegdotu o današnjem danu pre 38 godina.

Kada je umro Tito, članovi ovog benda našli su se u "nebranom grožđu". Naime, kako je Sejo ispričao, njih su tog dana uhapsili:

- Mi zapravo nismo imali na vreme informaciju, jer smo bili u akciji krađe stiropora, gde smo krali one fine debele plove, desetke, za našu prostoriju Zaborav u kojoj smo vežbali. Tako da nas je policija uhvatila na ulici koja je bila prilično pusta, što mi nismo povezali i znali zbog čega. Mi smo nosili te ogromne ploče stiropora, bilo nas je jedno pet, šest. Tu je bila cela ekipa iz benda. Mi sad nosimo taj stirpor koji smo ukrali, i ovi nas naravno privedu u stanicu sa tim stiroporom. I pitaju Mileta kao "šta će vam ovoliko stipopor" . A on kaže: "pa da napravimo petokraku za Akademiju". To je bio jedan od najžešćih šamara koje sam video. Tako da smo na vrlo dramatičan način saznali da je drug Tito umro.

Još jedna anegdota koja se vezuje za ovaj legendarni bend je čuvena Neletova rečenica "crko maršal" koja se odnosila na istoimeno pojačalo. Ali, očigledno je zbog čega su kasnije imali problema zbog tih reči.

- To je jedan od najvećih estradnih skandala i političkih, jedino nam je Riblja čorba mogla parirati, ili Lajbah. Pa ono, to je bio događaj koji je pokazao sva napregnuća koja su se u zemlji dešavala, i ljudi su se zafrkavali, radovali, pogotovo omladinska štampa koja je to dočekala sa priličnom simpatijom. Naravno, ova zvanična politika nije i bilo smo dugo na ledu, mesecima nismo svirali. Ali bio je uvek neki prozaičan razlog zašto ne možemo dobiti dvoranu, kao crklo grejanje... Međuti, nije dugo trajalo, to su bili oni zadnji trzaju tog sistema, više nije bio toliko efikasan u smislu da te eleminiše totalno. Tako da smo se posle par meseci vratili u sedlo i ponovo svirali. To više nisu bila tako tvrda vremena gde bi se karijera završavala zbog takvih incidenata.

Pogledajte:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.