ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE! Čoveku sve može biti oduzeto, osim 1 stvari - "ZAŠTO SE NISTE UBILI"?
Viktor Frankl, Foto: Profimedia

ne propustite!

ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE! Čoveku sve može biti oduzeto, osim 1 stvari - "ZAŠTO SE NISTE UBILI"?

"Zašto se niste ubili" je memoarska proza, ali i važan i uticajan filozoski esej o prevladavanju užasa rata i užasa nepostojanja smisla...

Objavljeno: 10:06h

Espreso vam danas predlaže da pročitate knjigu koja se čita "u jednom dahu". Kratka, ali duboka - ovoj knjizi je teško odoleti.

Između 1942. i 1945. godine, Frankl je bio zatočen u četiri različita konclogora, uključujući Aušvic. "Zašto se niste ubili" je memoarska proza, ali i važan i uticajan filozoski esej o prevladavanju užasa rata i užasa nepostojanja smisla.

Viktor Frankl
foto: Profimedia

Frankl tvrdi da ne možemo da izbegnemo patnju, ali možemo da biramo kako da se nosimo sa njom, kao i da pronađemo smisao u njoj.

Zato je "Zašto se niste ubili" i dan-danas jedna od retkih i najglasovitijih pohvala čoveku i njegovim mogućnostima prevladavanja tamnih i mučnih životnih okolnosti.

Viktor Frankl
foto: Profimedia

„Čoveku sve može biti oduzeto osim jedne stvari: poslednja od ljudskih sloboda – da odabere stav u bilo kakvom sticaju okolnosti, da odabere sopstveni put“, piše Viktor Frankl, bečki psihoanalitičar i zasnivač logoterapije.

Viktor Frankl
foto: Profimedia

Frankl ne nudi gotova rešenja, ali nudi način da se do njih dođe: pre svega razgovor.

Zašto se niste ubili
foto: Privatna arhiva

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.