Prvokativna PRIČA Jevrejke koju je kupilo 2 miliona NEMACA stigla u naše knjižare - "Ljubavni život" Cruje Šalev
Ljubavni život je u Nemačkoj prodat u dva miliona primeraka, Foto: Profimedia

savremena književnost

Prvokativna PRIČA Jevrejke koju je kupilo 2 miliona NEMACA stigla u naše knjižare - "Ljubavni život" Cruje Šalev

Zavodljiv i provokativan roman o ženskoj seksualnosti, destruktivnim željama i transformišućem uticaju strasti

Objavljeno:

Izdavačka kuća Booka iz Beograda upravo je objavila provokativam roman izraelske spisateljice Cruje Šalev "Ljubavni život".

Reč je o zavodljivom i provokativan romanu o ženskoj seksualnosti, destruktivnim željama i transformišućem uticaju strasti.

Cruja Šalev
foto: Profimedia

Jara je mlada, udata žena na postdiplomskim studijama, Arije je muškarac dvostruko stariji od nje, prijatelj njenih roditelja iz mladosti. Ono što započinje kao toliko puta ispričana priča o burnoj vezi mlade žene i starijeg muškarca brzo se pretvara u grozničav, uznemirujući kurs anatomije opsesije. Jara se od prvog trenutka prepušta neodoljivoj erotskoj privlačnosti kojom Arije zrači – njegova arogancija i proračunata uzdržanost jednako je uzbuđuju koliko i odbijaju. Ona zaboravlja na sebe, svoje potrebe i želje, a trenuci vrhunskog užitka stapaju se s poniženjem i samoomalovažavanjem.

Napisan jedinstvenim stilom, u kome se opažanja prepliću s mislima i snovima, što svemu daje poetski ritam, Ljubavni život omogućava čitaocima da zarone u kovitlac osećanja i impulsivan i svojeglav um pripovedačice. Zavodljiv i provokativan, roman istražuje kako telo i seksualnost, tako i psihološke aspekte ljubavi, požude i strasti.

Ljubavni život je u Nemačkoj prodat u dva miliona primeraka, a Der Spiegel ga je uvrstio u dvadeset najboljih romana svetske književnosti u poslednjih četrdeset godina.

O Cruji:

Cruja Šalev
foto: Profimedia

Cruja Šalev rođena je 1959. u kibucu u Izraelu. Magistrirala je teologiju i radi kao urednica u izdavačkoj kući „Keter“. Autorka je romana Ljubavni život (1997), Muž i žena (2000), Kasna porodica (2005), Ostaci ljubavi (2011) i Bol (2019). Dobitnica je brojnih nagrada, među kojima su Zlatna i Platinasta književna nagrada izraelskog Udruženja izdavača, nagrade ACUM (1997, 2003. i 2005), nemačka književna nagrada „Korine“ (2001), francuske nagrade „Amfi” (2003) i „Femina“ (2014). Dela su joj prevedena na dvadeset sedam jezika.

Trilogiju o ljubavi i međuljudskim odnosima, započetu romanima Ljubavni život i Muž i žena, završila je 2005. godine romanom Kasna porodica, koji je pisala dok se oporavljala od teških povreda zadobijenih prilikom bombaškog napada na autobus nedaleko od njene kuće.

Živi u Jerusalimu s trećim suprugom i dvoje dece.

Bonus video:

(Espreso/Booka.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.