BIL GEJTS OTKRIO KOJE KNJIGE JE ČITAO OVE GODINE: Preporučio za PRAZNIKE 5 naslova, a poslednji je jako ZANIMLJIV
On je takođe opisao i inovacije koje su stale na put ovoj bolesti, Foto: Printscreen

interestna priča

BIL GEJTS OTKRIO KOJE KNJIGE JE ČITAO OVE GODINE: Preporučio za PRAZNIKE 5 naslova, a poslednji je jako ZANIMLJIV

Bil Gejts je u Jutjub videu otkrio svoje misli o knjigama koje nam je preporučio

Objavljeno: 15:34h

Kao i svake prethodne godine, Bil Gejts je i ovog decembra za nas pripremio svojih novih 5 preporuka za čitanje. Osnivač kompanije Mikrosoft je date knjige pročitao u 2020. i on je izjavio da su mu neke od njih pružile uvid u mnoge teme o kojima do tada nije puno znao, dok su mu druge pomogle da produbi svoje znanje o stvarima koje su ga već zanimale.

Bil Gejts je u Jutjub videu otkrio svoje misli o knjigama koje nam je preporučio, a ako vas zanima kojih pet naslova je našlo svoje mesto na njegovoj listi, nastavite sa čitanjem…

Michelle Alexander The New Jim Crow: Mass Incarceration in the Age of Colorblindness

Teza ove knjige je da postoji paralela između sadašnjeg američkog pravnog sistema, gde boja kože navodno ne igra ulogu kod donošenja zakona i presuda, i nekadašnjeg otvoreno diskriminativnog sistema koji je bio na snazi u vreme kada su crnci bili građani drugog reda u SAD. Njena autorka, Mišel Aleksander, smatra da je previše ljudi bez razloga zatočeno u američkim zatvorima, a posebno Afromerikanci.

David Epstein Range: Why Generalists Triumph in a Specialized World

U ovoj knjizi ćete saznati da li je bolje biti ekspert samo za jednu stvar ili osoba koja može da se osloni na znanja iz više oblasti. Dejvid Epštajn, autor knjige, smatra da je svestranost relevantnija u današnjem društvu, i veruje da se samo osobe sa više talenata mogu uhvaiti u koštac sa najtežim problemima s kojima se svet suočava.

Erik Larson The Splendid and the Vile: A Saga of Churchill, Family, and Defiance During the Blitz

U fokusu ove knjige je prva godina premijerskog mandata Vinstona Čerčila. Ona otkriva neverovatne liderske sposobnosti ovog britanskog državnika koje su bile ključne za organizovanje adekvatnog otpora Hitlerovim snagama u Drugom svetskom ratu. U knjizi figuriraju i članovi Čerčilove porodice, ali i drugi bliski saradnici bivšeg britanskog premijera.

Ben Macintyre The Spy and the Traitor: The Greatest Espionage Story of the Cold War

The Spy and the Traitor je istinita priča o Olegu Gordijevskom, visokopozicioniranom agentu KGB-a koji je bio dvostruki agent za Veliku Britaniju i njenu obaveštajnu službu MI6. Slavni autor špijunskih romana, Džon Le Kare, rekao je za ovu knjigu da je to najbolja špijunska priča koju je ikada pročitao.

Bijal P. Trivedi Breath from Salt: A Deadly Genetic Disease, a New Era in Science, and the Patients and Families Who Changed Medicine

Bidžal P. Trivedi je u ovoj knjizi dokumentovao kako su se doktori i naučnici godinama borili protiv cistične fibroze, genetskog poremećaja koji uglavnom ometa disanje. On je takođe opisao i inovacije koje su stale na put ovoj bolesti, od kojih je najznačajnija genska terapija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/City magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.