OVAJ ČOVEK JE ZA KNJIŽEVNOST ISTO ŠTO I HIČKOK ZA FILM, ALI JE ZABORAVLJEN: Tvorac je PSIHOLOŠKOG TRILERA
Njegova priča o opsesivnoj ljubavi usamljenog činovnika i devojke koja će mu postati plen i dalje je bez premca po svojoj moći da prenerazi i opčini, Foto: Promo

novitet u knjižarama

OVAJ ČOVEK JE ZA KNJIŽEVNOST ISTO ŠTO I HIČKOK ZA FILM, ALI JE ZABORAVLJEN: Tvorac je PSIHOLOŠKOG TRILERA

Kad spazi lepu studentkinju umetnosti Mirandu Grej, poželeće da umesto lepih leptira sakuplja lepe devojke

Objavljeno:

Izdavačka kuća Laguna objavila je kultno delo "Sakupljač" britanskog autora Džona Faulsa, koji se smatra tvorcem modernog psihološkog trilera.

Glavni lik ove napete knjige, koja se proteže na 352 stranice, inače originalno objavljene davne 1963. godine, je Frederik Kleg - usamljenik. Provodi vreme loveći leptire koje potom posmatra kako lagano umiru u staklenim teglama. Što je leptir veličanstveniji, Fredova želja za retkim, krhkim stvorom sve je veća.

foto: Promo

Kad spazi lepu studentkinju umetnosti Mirandu Grej, poželeće da umesto lepih leptira sakuplja lepe devojke. A Miranda je redak i savršen primerak. Nežna, očaravajuća, talentovana, puna života, ona je pravi kolekcionarski trofej. Fred ne može da savlada svoju iznenadnu žudnju da je probode čiodom, da je drži spram svetla i proučava svaki njen savršen detalj... Sakupljač je priznati međunarodni bestseler koji je smesta uzdigao Džona Faulsa među najznačajnije pisce dvadesetog veka. Njegova priča o opsesivnoj ljubavi usamljenog činovnika i devojke koja će mu postati plen i dalje je bez premca po svojoj moći da prenerazi i opčini.

foto: Promo

Džon Fauls (1926–2005) stupio je među svetski priznate pisce već sa svojim prvim objavljenim romanom Sakupljač (1963). Odmah je proglašen za izuzetnog, inovativnog stvaraoca nesvakidašnje imaginacije, a tu reputaciju potvrdila su i njegova naredna dela, među kojima se posebno ističu Čarobnjak, Ženska francuskog poručnika, Kula od abonosa, Danijel Martin, Mantisa i kod nas neprevedeni roman A Maggot.

Slavni pisac sa prijateljicama
Slavni pisac sa prijateljicamafoto: Promo

Fauls je jednim delom života predavao na univerzitetima Grčke i Engleske, da bi se potom u potpunosti posvetio pisanju.

Uvršćen je među pedeset najznačajnijih britanskih pisaca druge polovine XX veka, a njegovi romani i dan-danas su bestseleri.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.