Predsednik Vučić se oprostio od VELIKOG SLIKARA rečima koje POGAĐAJU u DUŠU: Reč je o Šobajićevoj PUNOĆI ŽIVOTA!
Njegove slike, kao pečati prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, ostaju pokoljenjima kao svedočanstvo istorije, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav/Printscreen

jake reči

Predsednik Vučić se oprostio od VELIKOG SLIKARA rečima koje POGAĐAJU u DUŠU: Reč je o Šobajićevoj PUNOĆI ŽIVOTA!

Tokom decenija, Miloš je svojim slikama ukazivao na najskrivenije vrednosti za koje se vredi boriti

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće povodom smrti slikara Miloša Šobajića. On je istakao da će njegove slike ostati pokoljenjima kao svedočanstvo istorije, ali i putokaz pun vere.

- Sa velikom tugom sam primio vest o smrti Miloša Šobajića, jednog od najvećih slikara našeg doba koji je svojim likovnim izrazom obogatio, uzburkao i umnogome promenio umetničku scenu Evrope i sveta.

Decenijama su njegova vizionarska dela predstavljala ogledalo civilizacije i vremena u kojem živimo, a monumentalna platna su nepokolebljivo, neumorno, čak prkosno prikazivala sve naše strahove, prikrivena i ogoljena zla i licemerje današnjeg sveta, izgubljenost čoveka u moru savremenog ništavila, ali uvek i večito stremljenje čoveka da u mraku pronađe svetlo, u strahu hrabrost, a u praznini – punoću života.

Tokom decenija, Miloš je svojim slikama ukazivao na najskrivenije vrednosti za koje se vredi boriti i zbog kojih treba ustrajati na preteškom putu ljudskog postojanja koji oduvek obiluje izazovima. Svako njegovo delo predstavljalo je putokaz ka svetlu i stepenik ka konačnoj uzvišenosti na kojoj je video čoveka, kao jedinu i centralnu vrednost civilizacije.

Njegove slike, kao pečati prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, ostaju pokoljenjima kao svedočanstvo istorije, ali i putokaz pun vere i nade da će ljudi ipak ponovo staviti život na najviši pijedestal vrednosti.

Još jednom izražavam najdublje saučešće porodici prijateljima i poštovaocima Miloševe umetnosti – piše na Instagram nalogu predsednika Vučića.

Bonus video:

17:59

VEČERNJI DNEVNIK 23.04.2021.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.