UMRO VELIZAR KRSTIĆ!
Tužne vesti, Foto: Printscreen/ulus.rs

tuga!

UMRO VELIZAR KRSTIĆ!

Vreme i mesto sahrane biće saopšteni naknadno

Objavljeno:

Redovni profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u penziji, slikar, skulptor i grafičar Velizar Krstić preminuo je jutros u 74. godini, posle duže bolesti, objavila je njegova porodica. Rodjen je u Oreovcu kod Niša. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu 1972. godine u klasi profesora Djordja Bošana kod koga je i završio postdiplomske studije četiri godine kasnije.

Godinu dana je studirao na Akademiji likovnih umetnosti u Beču u klasi profesora Walter Ecert-a, kao stipendista zadužbine F.V.S. iz Hamburga na predlog dobitnika Herderove nagrade, slikara Petra Lubarde.

Na Fakultetu lepih umetnosti u Atini je studirao 1979. godine u klasi profesora Konstantina Gramatopulosa, kao stipendista grčke Vlade, a jedno vreme je bio i gostujući profesor na Fakultetu likovnih i primenjenih umetnosti Aristotelovog univerziteta u Solunu 1996. godine.

Izlagao je na preko 70 samostalnih izložbi i na oko 200 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Radio je kao profesor grafike i slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i bio više puta član Umetničkog saveta ULUS-a, kao i mnogih drugih izložbi.

Dobitnik je mnogobrojnih nagrada u zemlji i inostranstvu i njegova dela se nalaze u značajnim kolekcijama.

Vreme i mesto sahrane biće saopšteni naknadno.

(Espreso.co.rs/Beta)

 

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media