TRI NOVA MURALA NA DORĆOLU ZAHVALJUJUĆI FESTIVALU UMETNOSTI NA ULICI ''REKONSTRUKCIJA''
Barbara Dimić i Valentina Brković / Despota Đurđa, Foto: Danijela Radojković

Ulična umetnost

TRI NOVA MURALA NA DORĆOLU ZAHVALJUJUĆI FESTIVALU UMETNOSTI NA ULICI ''REKONSTRUKCIJA''

U okviru festivala u utorak 29. septembra u 19 časova u UK „Stari grad“ (bivši „Parobrod“) biće organizovana tribina „Jedan za sve“ koja će problematizovati javni prostor iz perspektive njegovih različitih korisnika i korisnica.

Objavljeno: 17:10h

U okviru trećeg izdanja Festivala umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“, tokom vikenda, 26. i 27. septembra, nastala su tri murala saradnjom iskusnih uličnih umetnica i pobednica konkursa za vizulene umetnike i umetnice bez prethodnog iskustva u radu u javnom prostoru. Na zidovima u ulici Despota Đurđa 7 i 11, slikale su Tijana Tripković i Sandra Nikač, kao i Barbara Dimić i Valentina Brković, dok su rad u Mike Alasa 36 pod vođstvom ulične umetnice TKV izvele Iva Dimitrijević, Milica Bojanić i Nataša Mihailović.

Iva Dimitrijević, Milica Bojanić i Nataša Mihailović / Mike Alasa 26
Iva Dimitrijević, Milica Bojanić i Nataša Mihailović / Mike Alasa 26foto: Jana Danilović

Inspirisana prošlogodišnjom uspešnom akcijom sa organizacijom „F12“ iz Karlovca, „Rekonstrukcija“ je ove godine ponovo pozvala umetnike i umetnice da donesu svoje radove i okače ih na „štrik“ ispred kafea „16“ u Cetinjskoj 15a, u okviru koncepta „Udomi umetnost“, a sugrađanke i sugrađani će radove moći da na toj lokaciji „udome“, odnosno ponesu kući, do 29. septembra, uz molbu organizatora da ih potom fotografišu uz tagovanje autora rada i hashtagove #udomiumetnost #rekonstrukcija2020 #f12.

Tijana Tripković i Sandra Nikač / Despota Đurđa
Tijana Tripković i Sandra Nikač / Despota Đurđafoto: Ognjen Ranković

U okviru festivala u utorak 29. septembra u 19 časova u UK „Stari grad“ (bivši „Parobrod“) biće organizovana tribina „Jedan za sve“ koja će problematizovati javni prostor iz perspektive njegovih različitih korisnika i korisnica. Pokušaćemo da sagledamo iz različitih perspektiva funkcije umetničkih i aktivističkih intervencija u javnom prostoru i da razgovaramo o manje vidljivim pojedincima i pojedinkama koje ga svakodnevno koriste za život i rad.

Učesnice će biti: Jasna Cicmil Bratičević, koordinatorka programa zapošljavanja, CIM (Svratište za decu, Beograd), Milica Mraović, suosnivačica udruženja „Kolaž“ koje se bavi marginalizovanim grupama, Nikoleta Kosovac, koordinatorka programa magazina „Liceulice“. Diskusiju moderira Tamara Marković, nezavisna menadžerka u kulturi i suosnivačica Festivala „Rekonstrukcija“.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.