Izložba PONESI SVOJ PROJEKAT na programu Beogradske internacionalne nedelje arhitekture
Foto: AKVS Arhitecture

najava

Izložba PONESI SVOJ PROJEKAT na programu Beogradske internacionalne nedelje arhitekture

Utorak, 21. maj u 19.00, Skandinavski paviljon FLU, Mila Milunovića 1, Senjak.

Objavljeno:

U okviru bogatog programa četrnaeste Beogradske internacionalne nedelje arhitekture – BINA 2019, koja se ove godine održava pod sloganom “Pozitivno/Aktivno”, u utorak, 21. maja u 19 sati u Skandinavskom paviljonu FLU, biće otvorena izložba “Ponesi svoj projekat”, u okviru koje će se predstaviti autori Nikola Milanović, Hristina Stojanović, Ivana Lovrinčević (URED studio) i Anđela Karabašević i Vladislav Sudžum (Studio AKVS).

Razgovor sa autorima izložbe “Ponesi svoj projekat” zakazan je za subotu, 25. maj u 17 sati, u istom prostoru (Skandinavski paviljon, FLU).

Izložbom „Ponesi svoj projekat“ URED studio predstavlja rezultate interdisciplinarnog delovanja u arhitektonskoj praksi preko izvedenih projekata različitih tipologija, rekonstrukcije i adaptacije enterijera, konkursnih projekata i radionica. Studio AKVS će svoje projekte prikazati iz perspektive korisnika prostora fotografijama ili kompjuterskim simulacijama prostora. Na izložbi i pratećim predavanjima, odabrani projekti će biti sagledani kroz prizmu sedam tema koje usko određuju pristup arhitektonskom projektovanju u studiju – svetlost, vazduh, materijal, veza spolja–unutra, životni scenario, individualna interpretacija i neprekinuta putanja kretanja.

URED studio osnovala je grupa mladih arhitekata 2013. godine u Beogradu. Deluje u oblasti arhitekture, konkretno u polju arhitektonskog projektovanja objekata različite tipologije, pretežno stambenih i poslovnih objekata i objekata edukacije, kao i dizajna enterijera, a zatim i rekonstrukcije i adaptacije. Svoje znanje i projektantsku praksu članovi tima razvijaju i angažovanjem u nastavi i naučnoistraživačkom radu na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Rad URED studija prepoznat je i verifikovan nagradama i priznanjima na nacionalnom i internacionalnom nivou.

AKVS arhitektura se bavi istraživanjem otvorenih prostornih sistema s ciljem razumevanja i preciznog projektovanja arhitektonske atmosfere, a ka višestrukim mogućnostima individualnih interpretacija prostora od strane budućih korisnika. Trenutno rade na projektu Ambasade Republike Srbije u Kanberi, Australija, i na projektu unapređenja standarda stanovanja u Ruskoj Federaciji (u saradnji sa Strelka KB), nakon osvajanja dve prve nagrade na arhitektonskim konkursima organizovanim tokom protekle godine.

BONUS VIDEO: ANA ĆURČIN: Živimo u vremenu gde se ljudi osećaju sami (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.