Izložba LOCUS SUSPECTUS u Galeriji Doma omladine Beograda
Izložba umetničkog para diSTRUKTURA, Foto: Promo

NAJAVA

Izložba LOCUS SUSPECTUS u Galeriji Doma omladine Beograda

Otvaranje u utorak, 30. oktobra u 19:00, u Galeriji Doma omladine Beograda

Objavljeno:

Izložba “Locus Suspectus“, umetničkog para diSTRUKTURA, bavi se iščitavanjem i mapiranjem mesta atentata na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda. Umetnike interesuje kako prostor pamti događaje i kako se kodovi čitaju kroz vreme.Izlozba je multumedijalna i prikazaće jedan video rad, jednu sliku kao i desetine crteza, akvarela, tekstova…

Svi gradovi su geološki. Ne možeš ni par koraka da napraviš a da ne naiđeš na duhove koji nose svu lepotu i težinu svoje prošlosti. Krećemo se u okviru zatvorenog pejsaža čije nas znamenitosti stalno vuku ka njegovoj prošlosti. (Ivan Chtcheglov)

Milica Milićević i Milan Bosnić su diplomirali i magistrirali na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na Odseku za slikarstvo. Od 2005. rade na zajedničkim projektima kao umetnički par pod nazivom diSTRUKTURA. Mediji u kojima rade su uglavnom fotografija, slika, crtež i video.

Njihov rad je prezentovan kako u zemlji tako i u inostranstvu, na samostalnim i grupnim izložbama kao što su The New Archive (NN Contemporary Art, Northampton, UK, 2017), From Diaspora to Diversities (Remont Galerija, Beograd, 2016), Memorija Nasilja i Snovi o Budućnosti (Muzej Savremene Umetnosti Vojvodine, 2014), Prigušena Egzistencija u Tajčungu na Tajvanu, distURBANces u Luxemburgu (2013), u Beču i Bratislavi (2012), TINA B festival u Pragu (2012), Police the Police/ Bijenale mladih umetnikau Bukureštu (2010), Beograd Ne-Mesta u Salonu muzeja savremene umetnosti u Beogradu (2009), Hotel Mariakapel: a portrait by Katie Jane u Hoornu u Holandiji (2008), Mikro Narativi u Muzeju moderne umetnosti u Sent Etjenu (Saint Etienne) (2008), 48. Oktobarski salon u Beogradu (2007) i Štajerske jesenje svečanosti 2007- next code: love u Gracu (2007).

Samostalno su izlagali u Srbiji, Austriji, Holandiji, Nemackoj, Češkoj, Sloveniji, Japanu i Finskoj.

Njihove aktivnosti su podržali Pollock-Krasner Fondacija (2015), Evropska kulturna fondacija, KulturKontakt, Kraljevina Norveška, ProHelvetia, Ministarstvo Republike Srbije i drugi. Radovi im se nalaze u privatnim, javnim i korporativnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu, uključujući kolekciju H2 Centra za Savremenu Umetnost, Muzeja za Savremenu Umetnost Vojvodine, Kulturnog Centra Beograda, Wiener Stadtische collection, muzej grada Beograda, Telenor kolekciju, Okolje Consulting Art Collection iz Ljubljane kao i mnogim drugim.

Tokom proteklih godina učestvovali su u raznim rezidens programima, simpozijumima i radionicama u Španiji, Nemačkoj, Francuskoj, Švajcarskoj, Holandiji, Austriji, Italiji, Sloveniji, Egiptu, Srbiji i Finskoj.

Izložba traje do 16. novembra 2018.

BONUS VIDEO: Espreso na probi grupe Fish in Oil - Kapu dole

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.