CORAX OPRŽIO PO VLASTI: Kad ja pravim karikaturu, osećam se superiorno u odnosu na OVE KRETENE KOJE CRTAM! (VIDEO)
Foto: Dragan Kadić

bez dlake na jeziku

CORAX OPRŽIO PO VLASTI: Kad ja pravim karikaturu, osećam se superiorno u odnosu na OVE KRETENE KOJE CRTAM! (VIDEO)

Poznati karikaturisti Dušan Petričić i Predrag Koraksić Corax izložili su svoje radove u "Zoni novog optimizma", pratećem programu Šabačkog letnjeg festivala

Objavljeno: 15:50h

Kao jedan od malobrojnih gradova u Srbiji u kome je republička opozicija na vlasti, Šabac se poslednjih sezona ističe nizom programa i festivala u kojima organizatori ističu privrženost slobodnoj misli, odnosno bunt protiv cenzure koji pripisuju vladajućoj garnituri. Među takvim manifestacijama je "Zona novog optimizma", prateći program Šabačkog letnjeg festivala.

Na otvaranju ovog programa koji traje do 2. avgusta na gradskom Trgu u Šapcu, izložbu svojih radova su otvorili naši najpoznatiji karikaturisti Predrag Koraksić Corax i Dušan Petričić.

Legendarni Corax je tom prilikom istakao: "Kada ja pravim karikaturu, osećam se superiorno u odnosu na ove kretene koje crtam"!

Pored Coraxa i Petričića, na otvaranju izložbe se okupio veliki broj poznatih ličnosti iz sveta kulture i medija, kao što su filmski reditelj Želimir Žilnik, muzičar Nikola Čuturilo, pisci Dragan Velikić i Marko Vidojković, i drugi.

"Super je u Šapcu. To je kao u Asteriksu, to je jedno malo selo, taj jedan jedini grad u Srbiji koji odoleva zavojevaču. Kul je dok traje, pa ćemo videti da li će to da se proširi nekim čudom odavde ka ostatku Srbije", u svom stilu je istakao Vidojković, autor kultnog romana "Kandže" i jedan od najintenzivnijih kritičara današnje vlasti.

U okviru pratećeg programa Šabačkog letnjeg festivala organizovane su i brojne druge zanimljive tribine, kao što je "Poverenje je rešenje", na kojoj je bilo reči o tome zašto Grad Šabac, u današnje vreme, predstavlja retku "zonu demokratije" u srpskoj stvarnosti. U slučaju kiše, tribine se održavaju u Šabačkom pozorištu.

BONUS VIDEO: Iseljenje šestočlane porodice Kruška

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.