NOSILA JE TITULU NAJLEPŠE ŽENE, SVET JE LUDEO ZA NJOM: Doživela je JEZIVU SUDBINU, a 2 stvari su joj UNIŠTILE ŽIVOT
Ava Gardner, Foto: Printscreen/Youtube/ Lost Vocals

HOROR

NOSILA JE TITULU NAJLEPŠE ŽENE, SVET JE LUDEO ZA NJOM: Doživela je JEZIVU SUDBINU, a 2 stvari su joj UNIŠTILE ŽIVOT

Već prvog dana u studiju upoznala je Mikija Runija. Iako je bio izuzetno popularan i šarmantan Ava se nije odmah upecala

Objavljeno:

Da je živa Ava Gardner bi danas napunila 99 godina.

Američki filmski institut ju je proglasio za jednu od najvećih glumica 20. veka, a tokom čitave karijere nosila je titulu jedne od najlepših žena sveta. Karijeru je započela 1941. godine, da bi za vrlo kratko vreme postala zvezda blokbastera „Noć iguane“, „Bosonoga kontesa“ i „Snegovi Kilimandžara“, ali je njen privatni život je bio daleko intrigantniji.

Imala je neobjašnjivu vezu sa ocem, bila je toliko vezana za njega da joj je jedan psihijatar rekao da ima Edipov kompleks. Bila je najmlađa od sedmoro dece, pa je njena majka poželela da se upravo ona posveti obrazovanju.On je umro 1938. godine od bronhitisa, godinu dana pre Avine mature. Školovanje je nastavila na koledžu za sekretarice koji se nalazio u Vilsonu.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Lost Vocals

Ava je bila mnogo više od sekretarice

Ava je 1941. godine, kao osamnaestogodišnjakinja, otišla u posetu sestri Beatris koja je sreću potražila u Njujorku gde se i udala. Njen prvi suprug Lari Tara je najzaslužniji je za početak Avine karijere jer ju je tom prilikom slikao i sliku izložio u svom fotografskom studiju na Petoj aveniji. On je procenio da bi Ava mogla da bude više od obične sekretarice. Fotografiju je spazio čovek po nazivu Bernard „Barni“ Duan koji se predstavljao kao skaut MGM-a, američke medijske kompanije koja se bavi proizvodnjom filmova. Ostalo je istorija.

Fatalne ljubavi holivudske boginje

Već prvog dana u studiju upoznala je Mikija Runija. Iako je bio izuzetno popularan i šarmantan Ava se nije odmah upecala. Kad ju je na večeru, ali ona ga je odbila i rekla mu da nema vremena.

“Trebalo mi je šest minuta da otpakujem kofer i operem zube. Ionako nisam znala nikog u Holivudu osim sestre. Tada nisam znala da je on bio najpoželjniji neženja. Kasnije sam shvatila da je spavao sa svima”, rekla je.

On nije želeo da odustane, a Ava ga je izbegavala.Jedne večeri je došao po nju limuzinom i ona se više nije opirala.

“Nisam imala pojma šta ćemo izazvati. Svi su pričali samo o tome”, rekla je Ava koja je za Mikija uvek govorila da nije zgodan, ali da definitivno ima “ono nešto”. Osim toga, priznala je da ga je često zvala patuljak što je njemu jako smetalo.

Dobro su se zabavljali i voleli su da izlaze. Uživali su u alkoholu, a martini su čak pili iz šolje za kafu jer su to smatrali glamuroznim.

Uhvatila ga u prevari

“Kada smo se vratili s medenog meseca imala sam jake bolove u stomaku. Tada sam završila na operaciji, a kad sam se vratila iz bolnice shvatila sam da je Miki spavao sa drugom u našem krevetu”, pričala je Ava.

Svaki put kad bi se naljutila on je kupovao skupcenim nakitom, ali ona nikako nije mogla da podnese to što je znala da joj nije veran i da uporno spava sa drugim ženama. Seks im je bio fantastičan.

“Pričali smo o našem prvom susretu. Kad sam ga pitala šta je prvo pomislio, odgovorio mi je: ‘Shvatio sam da moram da te imam u krevetu’ “, rekla je Ava.

Jedne večeri se toliko napio da je izvadio notes sa brojevima devojaka. Komentarisao je svaku od njih i rekao kakva je u krevetu.

“To je bilo to. Izbacila sam ga iz kuće iako sam znala da je to veliki rizik, to je mogao da bude kraj moje karijere”, pričala je Ava kojoj je razvod bio jedini izlaz. Neke od devojaka koje je spominjao bile su maloletne. U naletu besa htela je to da iskoristi protiv njega, ali je na kraju odustala.

Ava Gardner
foto: Printscreen/Youtube/ Lost Vocals

Krah drugog braka i alkoholizam

Ubrzo se udala za klarinetistu Artija Šoa koji je zatražio razvod samo nekoliko dana nakon prve godišnjice braka. Glumica je rekla da je on bio jako težak ćovek, ali i da je neverovatno privlačio.

"On je bio zlostavljač, bojala sam se njegovih misli. Prokletnik je bio dominantan. Toliko puta je znao da me “spusti na zemlju” da sam izgubila samopouzdanje”, kaže Ava koja je zbog njega upisala fakultet kako bi mu dokazala da nije “toliko glupa”.

Tada se navukla na alkohol. Volela je da zaviri u čašicu i kada je bila u braku s Mikijem, ali s Artijem je piće bilo beg od realnosti.

Frenk Sinatra, uobražen, nadmoćan, arogantan i BOG SEKSA

Ima nečeg prokletog, tragičnog, strastvenog, pa čak i lepog u ljubavnoj priči Frenka Sinatre i Ave Gardner – nešto što je čini da se ističe među svim drugim nezaboravnim holivudskim romansama. Njih dvoje su se prvi put sreli ranim 40-im. Sinatra, koji je već bio zvezda pevača, ograničio se na jednostavno divljenje mladoj starleti u nastajanju i njenim zaštitnim znakom velikih zelenih očiju izdaleka. Gardner je, s druge strane, odmah stekla utisak da je on „uobražen, arogantan i nadmoćan“.

“Izgledao je kao bog, iz njega je prštao seksepil. Prišao je i rekao mi: ‘Dušo, da te on nije oženio, ja bih’, ali nisam se ničemu nadala. Bio je oženjen”, prisetila se Sinatre kojeg je nazvala “bogom seksa”.

Sledeći put sreli su se na zabavi u Palm Springsu. Te noći su prvi put vodili ljubav, a glumica je rekla kako su tada postali “večni ljubavnici”. Viđali su se često i svoju vezu nisu skrivali.

“Jedne večeri kada smo se vozili automobilom Frenk me nagovorio da pucam iz pištolja kroz prozor. Uništila sam rasvetu i izloge”, pričala je Ava o incidentu kojeg je muzičar uspeo da sakrije plativši 20 hiljada dolara.

Nensi Sinatra je za to vreme bila kod kuće s decom i nadala se da ta afera neće dospeti u javnost. Čak je i menadžer savetovao Frenku da raskine sa Avom, ali on nije mario.

Ava Gardner
foto: Printscreen/Youtube/ Lost Vocals

Sinatra je suprugu ostavio na Dan zaljubljenih 1950. godine. Nensi je doživela nervni slom i izbacila ga iz kuće. Frenk i Ava venčali su se samo nekoliko nedelja nakon razvoda.

Toliko su se voleli da su jedno drugo pravili ljubomornim. Ona ga je optužila da se nabacivao devojci u restoranu, pa je namerno pozvala svog bivšeg u stan. Frenk je poludeo, pa je pokušao da se ubije u hotelskoj sobi. Pre toga ju je nazvao, a kada je stigla videla je revolver i svog dragog na podu.

Počela je da plače, ali ubrzo je shvatila da je promašio i zapravo pucao u jastuk. Prilikom njihove sledeće žestoke pokušao je da izvrši samoubistvo tabletama, da bi samo nekoliko dana kasnije ubacio glavu u rernu. Srećom, u tom momentu je naišao prijatelj, zahvaljujući kome je izvukao živu glavu

Rastali su se iako je bio ljubav njenog života

U braku sa Sinatrom, glumica je imala dva abortusa. Prvi put je prećutala, a drugi mu je priznala. frenk je tad poludeo, a ona nije želela da joj dete odrasta u takvim uslovima.

S Hauardom Hjuzom viđala se duže od deset godina, ali je priznala da nikad nije bila zaljubljena u njega. Glumica i avijatičar spavali su zajedno kad je ona bila u braku s Artijem, ali i Sinatrom.

Ava Gardner
foto: Printscreen/Youtube/ Lost Vocals

Samo dve godine pre smrti, Ava je odlučila da ispriča svoju životnu priču i izdala je knjigu. Kad su je upitali zbog čega je to uradila, ona je odgovorila: “Ili to ili ću prodati nakit, a za njega sam emotivno vezana”.

Kako je bila strastveni pušač, njena pluća su bila uništena. Sinatra je ponudio da joj plati privatne lekare, ali ona je to odbila. Njene poslednje reči bile su: “Umorna sam”, a preminula je sa 67 godina od upale pluća u svom domu. Ava bi danas, da je živa napunila 99 godina.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.