„Azbuka našeg života“ od 3. decembra na kanalu Superstar
Serija "Azbuka našeg života", Foto: Promo

nova serija "Azbuka našeg života"

„Azbuka našeg života“ od 3. decembra na kanalu Superstar

Nova TV serija po motivima romana Mirjane Bobić Mojsilović stiže na male ekrane

Objavljeno: 09:41h

Beograd, 26. novembar 2021. godine – U sali Jugoslovenske kinoteke danas je svečano promovisana nova savremena dramska serija „Azbuka našeg života“, nastala prema motivima romana srpske književnice Mirjane Bobić Mojsilović, a u režiji Jelene Bajić Jočić. Predstavnici medija, gosti i članovi glumačke i producentsko-autorske ekipe, prisustvovali su projekciji prve epizode ove serije, koja je realizovana u produkciji Telekoma Srbija i izvršnoj produkciji Contrast Studios-a.

„Telekom Srbija nastoji da u saradnji sa najuspešnijim domaćim i stranim produkcijama kreira najkvalitetniju ponudu serijskog i filmskog sadržaja. To potvrđuje i nova drama „Azbuka našeg života“ koja nam donosi sjajnu televizijsku priču i biće pravo osveženje za gledaoce. Ova serija je nastala kao rezultat uspešne saradnje Telekoma Srbija i produkcijske kuće Contrast Studoios. Uvereni smo da će gledaoci uživati i da će ova savremena bajka dodatno pozicionirati Superstar kao vodeći kanal za bogat filmski i serijski sadržaj“, izjavio je Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija.

Serija Azbuka
foto: Promo

Donoseći TV publici sasvim nov, samosvojan i zanimljiv igrani sadržaj, koji se, u žanrovskom smislu, u potpunosti razlikuje od trenutne domaće televizijske produkcije, „Azbuka našeg života“ nosi iskrenu priču o aktuelnim društvenim pojavama – o krizi porodice i međuljudskih odnosa, krizi srednjih godina, krizi našeg društva, krizi identiteta. Ispričana kroz sudbinu jednog bračnog para, ovo je zapravo priča o svima nama, o modernim familijama, epidemiji razvoda, o usamljenosti savremenog čoveka.

„Želeo bih da se Telekomu Srbija zahvalim na jednoj fenomenalnoj saradnji, mi smo se trudili da svako od nas da mali deo sebe za ovu seriju koja je snimana krajem prošle godine. Svi mi koji se bavimo ovim poslom smo taoci cele ove situacije, tako da nije bilo lako snimati, ali drago nam je što smo napravili seriju koja predstavlja produkcioni iskorak“, rekao je Nedeljko Bajić, izvršni producent serije i direktor Contrast Studios-a.

U središtu intrigantne, zabavne, ali na momente i teške, tragikomične priče, nalazi se bračni par Popović iza kojeg je 25 godina braka u koji su ušli nošeni studentskom ljubavlju i mladalačkom zanesenošću, željni uspeha u trivijalnom društvu u kojem je sve dozvoljeno da bi se došlo do statusa, karijere i novca. Četvrt veka kasnije, nakon što su stekli sva materijalna dobra, dok im se deca školuju i provode u inostranstvu, ova naizgled idealna porodica, počinje da se raspada. Paralelno prateći žensku i mušku stranu, kroz dinamičnu radnju i naraciju koja obogaćuje dramu ličnim doživljajima glavnih likova, serija nam donosi iskrenu priču o ljubavi, promašenim životima, o razočaranju, otrežnjenju i pokajanju, o pokušaju da se uhvati makar delić proćerdane sreće. Tu snažnu, emotivnu priču na TV ekranima će oživeti pažljivo birana glumačka ekipa. U glavnim ulogama je glumački par Aleksandra Janković i Jadran Malkovič. Pored njih, porodicu Popović čine Miona Marković i Đorđe Mišina, a u seriji će igrati i Nebojša Milovanović, Isidora Simijonović, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Jovana Stipić, Tihomir Stanić, Katarina Gojković, Nedeljko Bajić, Nela Mihailović, Miloš Đorđević, Milan Čučilović, Milena Pavlović, Jovo Maksić, Damjan Kecojević, Danina Jeftić, Iva Štrljić i drugi. Kao specijalni gosti pojavljuju se Aljoša Vučković, Radoš Bajić, Igor Lazić Niggor, kao i sama autorka romana Mirjana Bobić Mojsilović.

Kreatorka serije i rediteljka Jelena Bajić Jočić navela je da je rad na seriju bio pun ljubavi, pažnje i brige o svakom detalju. „Ceo tim se trudio da sledi osnovnu, moju ideju, koja je proistekla iz Mirjaninih knjiga koje su toliko nadahnute i inspirativne da je zapravo i bilo lako preneti to na platno. Ponosna sam na sve učesnike u kreiranju serije i sigurna sam da će u narednim nedeljama naši likovi biti rado dočekivani gosti u domovima naše publike“, rekla je ona.

TV serija „Azbuka našeg života“ snimana je najvećim delom u prepoznatljivim beogradskim elitnim kvartovima, ulicama i objektima, najuglednijim prestoničkim hotelima i restoranima, na popularnim beogradskim splavovima, dok su neke scene i sekvence snimane i van Beograda, na atraktivnim lokacijama i vinogradima Fruške gore.

Premijerno emitovanje serije „Azbuka našeg života“ počinje u petak, 3. decembra u 21 čas na kanalu Superstar.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.