NOVA HUMORISTIČKA SERIJA „FELIKS“ PREMIJERNO NA KURIR TELEVIZIJI OD 4. OKTOBRA
Feliks, Foto: Promo

OBAVEZNO PRATITE

NOVA HUMORISTIČKA SERIJA „FELIKS“ PREMIJERNO NA KURIR TELEVIZIJI OD 4. OKTOBRA

Roman počinje kao hronika o bivšem prevarantu Simeonu Rakiću, zvanom Feliks

Objavljeno:
  • 1

Domaća humoristička serija "Feliks", čije premijerno emitovanje počinje 4. oktobra na Kurir televiziji, ekranizacija je istoimenog romana Vladimira Kecmanovića.

„Feliks“ je prva Kurir serija rađena u produkciji Firefly, a po žanru spada u „dramediju“, što je svojevrstan miks humorističke i dramske serije. Jedan od glavnih aduta ove serije je sjajna glumačka ekipa koju čine: Tihomir Stanić u glavnoj ulozi, Danica Maksimović, Petar Božović, Strahinja Blažić, Tanja Bošković, Jovan Mijović i Bojan Hlišić. Režiju potpisuju Đorđe Stanimirović i Stefan Malešević, a scenario grupa autora, među kojima i Dejan Stojiljković.

Roman počinje kao hronika o bivšem prevarantu Simeonu Rakiću, zvanom Feliks. Penzioner, koji je dao oglas za razmenu stana, obilazi nekoliko stanova u drugim gradovima. Od svakog čoveka kome je najavio posetu, traži novac za put. Tako Simeon preživljava iz dana u dan, ali zaboravljeni greh iz prošlosti odrediće njegovu sudbinu. Tokom naizgled obične noći, Feliksu u stan, sa pištoljem u rukama, dolazi vanbračni sin Dragan, za koga nije znao da postoji. Od momenta kada se sreću, stvara se sve jači naboj, koji gradi specifičnu duo-dramu. Okosnicu serije čini priča o Simeonovim prevarama, a obiluje komičnim situacijama za koje Vladimir Kecmanović, autor romana, tvrdi da će zabaviti publiku.

„Ideju da "Feliks" može da se čita u humorističkom ključu dobio sam kada sam video pozorišnu predstavu, koju je na osnovu adaptacije mog romana uradio Kosta Peševski, a režirao Darko Bajić. Tako je počeo rad na seriji koja je zadržala glavne likove romana i delimično odnose među njima, naravno, značajno transformisane u skladu sa novim žanrom. Zanimljiv detalj je da smo davno, kada je roman tek bio izašao iz štampe, Tihomir Stanić i ja planirali predstavu u kojoj je on trebalo da glumi sina, a pokojni Đuza Stojiljković oca. Kako je vreme prošlo, Tika je sazreo da bude otac, a sin više nije samo jedan... Bilo mi je zabavno dok sam gledao kako izgleda novi, drugačiji "Feliks", izjavio je Kecmanović. Serija će se emitovati samo na Kurir televiziji od 4. oktobra radnim danima u 18.30 i u 22 časa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media