UMRO JE NA RUKAMA BRATA KOJI JE DANAS SVETSKA zvezda: Tragična priča nikad PREŽALJENOG glumca! (VIDEO)
River Finiks, Foto: Printscreen

tuga!

UMRO JE NA RUKAMA BRATA KOJI JE DANAS SVETSKA zvezda: Tragična priča nikad PREŽALJENOG glumca! (VIDEO)

Borio se sa unutrašnjim demonima

Objavljeno:

River Finiks bio je jedna od najvećih holivudskih zvezda, ali njegov život se naglo ugasio 31. oktobra 1993. godine. Talentovani glumac bio je mlađi brat sada već planetarno popularnog Hoakina Finiksa i predviđali su mu blistavu karijeru.

River se proslavio ostvarenjem “Stand by Me” 1986. godine, ali je najveću popularnost postigao kada je odigrao ulogu Majka u filmu “My Own Private Idaho” u društvu Kijanua Rivsa.

Finiks je ubrzo postao jedan od najtraženijih, ali i najcenjenijih mladih glumaca, ali je njegov život tragično ugašen kobne oktobarske noći.

River Finiks
foto: Printscreen

Iako je na profesionalnom nivou imao uspeh o kojima mnogi mogu samo da sanjaju, River se privatno borio sa unutrašnjim demonima.

U noći između 30. i 31. oktobra mladi glumac je u društvu brata Hoakina i devojke Samante izašao u provod koji se tragično završio. Kako je kasnije utvrđeno, River se predozirao mešavinom kokaina i heroina i u 23. godini preminuo ispred noćnog kluba “The Viper Room” koji je tada bio u vlasništvu Džonija Depa.

Da sve bude još tragičnije, njegov brat Hoakin je sve vreme bio uz njega, panično pozivajući hitnu pomoć ne bi li spasio Riverov život. U tome nije uspeo i stariji brat mu je umro na rukama.

Hoakin o ovom događaju nikada ne govori u javnosti, ali je poznato da ga je obeležio za ceo život. Kada je primao nagradu Oskar za ulogu u filmu “Joker”, Hoakin je kraj govora posvetio Riveru. Citirao je rečenicu koju je njegov stariji brat zapisao kada je imao svega 17 godina:

– Portažite spasenje sa ljubavlju u srcu i mir će vas pratiti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.