OSUĐENA SLAVNA GLUMICA: Mora da plati veliku sumu novca jer je VREĐALA LOVCA
Brižit Bardo, Foto: Profimedia

novčana kazna

OSUĐENA SLAVNA GLUMICA: Mora da plati veliku sumu novca jer je VREĐALA LOVCA

Bivša glumica takodje će morati da plati 1.000 evra odštete Viliju Šrenu (Willy Schraen), kao i 1.000 evra za sudske troškove

Objavljeno:

Sud na severu Francuske osudio je danas slavnu Brižit Bardo (Brigitte Bardot) na novčanu kaznu od 5.000 evra zbog vredjanja predsednika Francuske federacije lovaca.

Bivša glumica takodje će morati da plati 1.000 evra odštete Viliju Šrenu (Willy Schraen), kao i 1.000 evra za sudske troškove.

Sud u gradu Ara naložio je Brižit Bardo da u roku od 15 dana sa sajta svoje fondacije o zaštiti životinja izbriše sve tekstove u kojem vređa Šrena. Za svaki dan kašnjenja moraće da plati po 100 evra.

Poznata po velikom angažovanju u borbi za prava životinja, bivša glumica je u oktobru 2019. na sajtu svoje fondacije napisala da su lovci "ispod nivoa ljudskog bića, strašnog kukavičluka i da su teroristi životinjskog sveta". Ona je kao primer navela Šrena.

Brižit Bardo, koja nije došla na sudjenje, uputila je pismo sudu u kojem priznaje da se "možda grubo izrazila" dodajući da je lov jedna od zabrinutosti Francuza.

Glumica, seks-bomba francuske kinematografije 1960-ih godina, povukla se na vrhuncu karijere i potom se u potpunosti posvetila borbi za zaštitu životinja.

Brižit Bardo (86), poznata da često ne bira reči u svojim izjavama i reakcijama prema dešavanjima u društvu, uvek privlači veliku medijsku pažnju u Francuskoj.

Bonus video:

01:02

BRAĆA KAZIĆ PODIGLI CELU REDAKCIJU ESPRESA NA NOGE!

(Espreso/Beta/AFP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.