ZVEZDA SERIJE TAJNA VINOVE LOZE ZA ESPRESO: Vanja nam je otkrila šta joj je PRAVA LJUBAV, i gde ćemo je još gledati
Vanja, Foto: printscreen/ instagram

ESPRESO INTERVJU

ZVEZDA SERIJE TAJNA VINOVE LOZE ZA ESPRESO: Vanja nam je otkrila šta joj je PRAVA LJUBAV, i gde ćemo je još gledati

Vanja Nenadić, mlada glumica, za vas otkriva svoje planove i kako je uloga Anje uticala na nju

Objavljeno:

Vanju Nenadić, sjajnu mladu glumicu, imate prilike ovih dana da vidite u seriji Tajna vinove loze na RTS-u, u ulozi Anje. Mnogima je srce osvojila u Biseru Bojane, a danas osvaja kao Anja.

Njena biografija je veoma bogata. Sa samo 29 godina je ostvarila veoma zapažene uloge, kojima je ušla u srca mnogih. Malo ko zna ko je Vanja i odakle nam dolazi, odakle je potekao taj divni talenat koji pleni.

Rođena je u Somboru '92. Završila Fakultet dramskih umetnosti u klasi Gordane Marić. Član je glumačkog ansambla Beogradskog dramskog pozorišta.

Bila je član glumačkog ansambla Narodnog pozorišta Sombor od 2016. do 2020. godine. Gledali ste je u Biseru Bojane, Bićemo prvaci sveta, Tajkun, Komšije, a to su samo neki od naslova gde smo se susreli sa njenim transformacijama, kroz razne uloge koje nam je podarila.

U pozorištima, kako u Beogradu, tako i u Somboru, ostvarila je zapažene uloge, a danas je možemo videti i u Beogradskom dramskom gde vredno radi na novim projektima.

Imala sam tu sreću da je našla vremena za nas i da naše čitaoce obradujem intervjuom kako biste se bolje upoznali sa Vanjom Nenadić, kao i njenim planovima u narednom periodu. Saznali smo i gde je možete gledati osim na TV.

Da li je mala Vanja sanjala da će postati glumica, koju danas imamo prilike da gledamo u raznim filmovima i serijama? Da li ste oduvek maštali da budete glumica?

- Mala Vanja je od devete godina bila član dramskog studija i tim časovima se neizmerno radovala ali nije razmišljala o tome da li to može da joj bude i buduća profesija. Ta želja se rodila negde pred kraj srednje škole, a sasvim učvrstila posle prvog neuspešnog pokušaja da upišem glumu. Tada sam prošla u uži krug koji je bio dovoljan da shvatim otprilike šta je to gluma i da se za sledeću godinu spremim bolje.

Vi ste iz Sombora i kada ste došli u Beograd da studrate koliko vam je bilo teško da se snađete i da li ste zamišljali da ćete imati ovako sjajne uloge do sada koje će biti zapažene kod publike?

- Ja sam iz Sombora prvo otišla u Novi Sad, gde sam godinu dana studirala srpsku književnost, tako da mi je dobro došla ta jedna godina adaptacije pre dolaska u Beograd. Ali vrlo brzo smo se Beograd i ja zavoleli. A iskreno nisam zamišljala kako bi trebalo moja karijera da se kreće, nekako je to krenulo spontano rekla bih baš kako treba, dobila sam uloge u pozorištu, zatim lik Lole u Biseru koja mi je bila debitantska na filmu, sve vreme sam bez pauze radila u pozorištima što smatram da je vrlo važno za mladog glumca i zatim su došle i ostale uloge u serijama. Meni je drago da su to zapažene uloge, da ih publika voli, a na meni je samo da i dalje pravdam njihovo poverenje.

Vanja Nenadić
foto: Printscreen youtube

Svi vas pitaju za ulogu Anje u seriji Tajna vinove loze, jer ste ostavili jak utisak i zaista se može videti vaša autentičnost koju ste dali ulozi. Koliko vas je ova uloga promenila, nešto novo naučili o sebi?

- Nije me promenila. ali svakako da svaka uloga ostavi na nama nekog traga. Sve zavisi koliko je ozbiljna i duboka tema kojom se bavimo, koliko zahteva da kopamo po našim ličnim emotivnim iskustvima, ali svaka uloga nam da nešto novo, pa makar to bio samo i doživljaj ili sistuacija u kojoj se nikada pre nismo našli. Takvih situacija sa Anjom je bilo mnogo u seriji.

Vi ste bili zapaženi i u ulogama u filmu Biser Bojane i u Tajkuni seriji. Da li vam je kao forma zanimljivije da igrate na filmu, seriji ili ste ipak verniji pozorištu, žargonski rečeno?

- Meni su to potpuno dva neuporediva formata, drugačija glumačka sredstva, drugačiji pristup, sve.. Pozorište je moja ljubav i bez njega ne mogu da zamislim svoj život, bar ne trenutno, a film pruža drugi vid adrenalina koji me privlači na svoj način.

Rekli ste u našem razgovoru da spremate dve nove predstave u Beogradskom dramskom pozorištu. Da li biste nam rekli koje su teme predstava i šta naši čitaoci mogu da očekuju kad dođu da vas gledaju i u drugačijem žanru?

- Zbog trenutne epidemiološke situacije premijera "Baala" u režiji Diega de Bree je pomerena za 15ti. april a premijera "Divljeg mesa" u rež Jagoša Markovića je 24.aprila. U obe predstave igram drastično različite uloge i mislim da će publici to biti vrlo zanimljivo. Neka zajednička tema bi bila zaboravljeni današnji pojmovi kao što su poštovanje, iskrenost, ljudi sa margine, ali su estetski i žanrovski predstave neuporedive.

Šta često čujete od prijatelja o sebi... I da li Vanja je zaljubljena ili još traga za onim pravim?

- Uvek sam zaljubljena u nešto ili nekoga, trudim se da pronađem ljubav u bilo kom obliku i svuda. A ovo drugo ćete morati da pitate moje prijatelje. :)

Zahvaljujem se Vanji na sjajnom razgovoru, nadam se da ćete i vi uživati.

(Espreso/Aleksandra Anđelković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.