OVO JE DA SE ČOVEK ISPOVRAĆA! Pojavio se novi tekst o Dari iz Jasenovca, potpisuje ga Emir Imamović, SKANDALOZAN je
Daru ubijaju i dalje, Foto: Printscreen/Youtube

STRAŠNO

OVO JE DA SE ČOVEK ISPOVRAĆA! Pojavio se novi tekst o Dari iz Jasenovca, potpisuje ga Emir Imamović, SKANDALOZAN je

Ovaj tekst je čisto zlo utemeljeno na lažiranju činjenica

Objavljeno:

Daru iz Jasenovca su prvo "ubili" kritikama u Varajetiju i u Los Anđeles Tajmsu, pa otprilike niko nije smeo da glasa da se srpski film nađe u trci za Oskara, ali napadi ne jenjavaju.

Najnoviji u nizu sramnih tekstova o ovom filmu o genocidu nad Srbima je onaj koji potpuje novinar Emir Imamović Pirke, a koji je svetlost dana ugledao u hrvatskim medijima.

Sve u svemu, najbolje da sami pročitate ovu bljuvotinu, u kojoj se film naziva "kvaziistorijskim", u kojem se likuje što Srbija "posmatra neuspeh u prenosu uživo", u kojem se tvrdi da Srbija pokušava da "višestruko uveća broj žrtava", i tako dalje...

Videćete i sami, evo ovog nesrećnog i zlog teksta:

"Među filmofilima alergičnim na scenarije o istočnoevropskim žrtvama tranzicije s lošom krvnom slikom često se citira sentenca Džona Forda o tome da filmovi služe za prikazivanje u bioskopima, a poruke se šalju poštom. Višestruki dobitnik Oskara za režiju rekao je to pre Netflixa i e-maila, HBO-a i WhatsAppa, ali to što su se načini slanja poruka i mjesta za gledanje filmova promenili ne znači da su se filmovi prestali raditi za publiku i počeli snimati za dodatnu nastavu iz istorije. E upravo jedan takav, namenjen nastavi, Srbija je odabrala kao svoga kandidata za nagradu Oskar, prethodno ga masno platila i sad, u malobrojnom društvu zainteresiranih, posmatra neuspeh u prenosu uživo. Predrag Antonijević, režiser s holivudskim iskustvom, i Nataša Drakulić, scenaristica i Ličanka izbegla iz Hrvatske u avgustu 1995., potpisuju film “Dara iz Jasenovca”, od kojeg je, mnogo više službeno-politički nego filmsko-artistički, Beograd očekivao da, nevažno kojim redom, zabetonira višestruko uvećani broj žrtava ustaškog logora, da celom svetu i poznatom delu svemira pokaže ko su pravednici među balkanskim narodima i, naravno, pojasni kontekst koji je, gotovo pola veka od nestanka NDH-a, doveo do “nastavka” Drugog svetskog rata - niza sukoba u kojima, kao, Srbija nije sudelovala, što ne znači da nema potrebu svoje sudelovanje opravda i finansiranjem kvazipovesne lekcije prepričane filmskim jezikom.

Reč projekt u ovdašnjoj se filmskoj industriji koristi prečesto, do granice iritacije. “Dara iz Jasenovca” ostala je, međutim, samo to: državni, milionima evra plaćeni propagandni projekt koji je trebao postići svašta, a nije uspeo ništa. Osim ako se uspehom ne smatra kritičarski masakr, blokiranje ocenjivanja na IMDb-u i održavanje narativa o najmanje 700.000 ubijenih u Jasenovcu, baš kao da karakter NDH zavisi od broja žrtava a ne o biti te fašističke (zlo)tvorevine."

Bonus video:

(Espreso/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.