NOVA NETFLIKSOVA SERIJA UZ KOJU ĆETE SE TOTALNO OPUSTITI: Tema je TOTALNO neobična, ko bi rekao da 2 žene i to MOGU
Pitka serija koja apsolutno odgovara našim trenutnim potrebama, a to su mir i opuštanje, Foto: Printscreen/Youtube

NOVA SERIJA

NOVA NETFLIKSOVA SERIJA UZ KOJU ĆETE SE TOTALNO OPUSTITI: Tema je TOTALNO neobična, ko bi rekao da 2 žene i to MOGU

Radnja serije zasniva se na istoimenom bestseleru Kristine Hane, a upoznajemo drugarice, koje je nesrećni slučaj spojio kada su imale 14 godina.

Objavljeno:

Na platformi Netfliks, 3. februara osvanula je nova serija pod nazivom Firefly Lane, koja nakon nepunih nedelju dana beleži sjajnu gledanost. Jednom rečju, u pitanju je sadržaj o kome se već uveliko priča i piše, iako nije pompezno najavljivan.

Tajna je u jednostavnoj, životnoj priči o dve žene čije prijateljstvo odoleva zubu vremena. Sada u zrelim godinama svesne su koliko znače jedna drugoj. Glavne uloge tumače Sara Čok i Ketrin Hajgl, i priznajemo da ih nismo zamišljali u ovakvom projektu.

Putujemo kroz različite vremenske ravni, a samim tim menja se i estetika i moda. Za Hajgl ova serija označava povratak na male ekrane, nakon što je 2010. godine napustila lik Izi u hit ostvarenju Greyʼs Anatomy. Nakon toga zaigrala je u seriji Suits, i tu ostala sve do 2019.

Radnja serije zasniva se na istoimenom bestseleru Kristine Hane, a upoznajemo drugarice, koje je nesrećni slučaj spojio kada su imale 14 godina. Tali (Hajgl) i Kejt (Čok), kao što to obično biva, posve su drugačije po prirodi. Prva je preduzimljiva i otvorena, dama koja se ne zaboravlja, a druga zaplašena osoba koja teško prihvata promene koje su nezaustavljive. Pratimo njihove avanture u različitim fazama, ali Kejtin razvod igra posebno važnu ulogu u njihovom prijateljstvu. Scenaristkinja serije je Megi Fridman, koja je prethodno radila na ostvarenjima Witches of East End i Dawsonʼs Creek. Nova serija iz njenog pera idealna je za ušuškane večeri pod ćebetom, nakon napornog radnog dana.

Epizode traju oko 30 minuta, što je sasvim dovoljno da se opustimo i izmestimo iz ne tako lepe i idilične stvarnosti… Oni koji su već odgledali početak ovog ostvarenja ističu sličnost sa serijama This is Us i The Best Friend, a kao što smo već naveli, Firefly Lane ne prati sadašnji trenutak, već je radnja smeštena u period od pre 20 godina. Stoga, možemo da kažemo da nismo u zabludi kada imamo utisak da se pojedini modni i beauty trendovi koji su bili karakteristični za taj period i koje imamo priliku da vidimo u seriji polako, ali sigurno vraćaju na velika vrata…

Tekst zaključujemo komentarom da je pred nama lagana, pitka serija koja apsolutno odgovara našim trenutnim potrebama, a to su mir i opuštanje. A kako je već potvrđeno snimanje i druge sezone, nema sumnje da ovom ostvarenju vredi pružiti šansu.

Bonus video:

(Espreso.rs/Vogue España)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.