LJUBAV JE PARTIJA KARATA GDE SVI VARAJU... Najčuvenije misli ALFREDA HIČKOKA o ženama, filmovima i STRAHOVIMA
Bio je opsesivno vezan za plavuše koje su tumačile glavne uloge u njegovim filmovima, a da bi iz njih izvukao maksimum, imao je običaj da se služi morbidnim trikovima, Foto: Profimedia

neprolazne mudrosti

LJUBAV JE PARTIJA KARATA GDE SVI VARAJU... Najčuvenije misli ALFREDA HIČKOKA o ženama, filmovima i STRAHOVIMA

Kad skupimo toliko iskustva da bismo mogli da budemo savršeni ljubavnici, tada smo već previše stari da bismo se mogli njime koristiti.

Objavljeno:

"Jedini način da se rešim svojih strahova jeste da o njima snimam filmove", rekao je jednom prilikom legendarni Alfred Hičkok, majstor psiho trilera i jedan od najvećih reditelja svih vremena.

Privatno, čini se da je bio čudan i nepredvidiv bar koliko njegovi filmovi. Imao je mnogo fobija koje je vukao iz detinjstva, bio je jeziv, ponekad okrutan, za neke neprevaziđeni genije, za neke ludak i đubre od čoveka. Jednom prilikom izjavio je da zavidi Voltu Dizniju koji "svoje glavne junake može da zgužva, pocepa". Njegov citat da "nikad nije rekao da su glumci stoka, nego da ih treba tretirati kao stoku" ostao je zabeležen kao jedan od najgorih koji je upućen prema holivudskim zvezdama.

Bio je opsesivno vezan za plavuše koje su tumačile glavne uloge u njegovim filmovima, a da bi iz njih izvukao maksimum, imao je običaj da se služi morbidnim trikovima - Dženet Li, koja je igrala u filmu "Psiho" navodno je doživela da joj u kadu u kojoj se kupa ubaci zmiju kako bi što uverljivije vrištala, Tipi Hedren, zvezda "Ptica" morala je da preživi napad pravih ptica tokom snimanja...

Alfred Hičkok
foto: Profimedia

Njegove izjave koje se i danas prepričavaju opravdavaju tu reputaciju, a uglavnom se tiču njegovih najvećih fascinacija - strahova, žena i filmova. Prenosimo vam neke od najpoznatijih.

- Uvek se postaraj da publika pati što je više moguće.

- Film, to je život iz koga su isključeni svi dosadni momenti.

- Ja sam filantrop: pružam ljudima ono što oni žele. Ljudi vole osetiti užas i strah.

- U ljubavi iskustvo ništa ne znači. U stvari, kad skupimo toliko iskustva da bismo mogli da budemo savršeni ljubavnici, tada smo već previše stari da bismo se mogli njime koristiti.

Alfred Hičkok
foto: Profimedia

- Ljubav je partija karata, gde svi varaju. Muškarci – da bi dobili, a žene – da ne bi izgubile.

- Čovek ne može da živi samo od ubistava. Potrebna mu je pažnja, odobravanje, podrška, a povremeno i izdašan obrok.

- Bojim se jaja, ta bela okrugla stvar bez rupa... Jeste li ikad videli nešto gadnije od razbijanja ljuske jajeta i prolivanja njegove žute tečnosti?

Alfred Hičkok
foto: Profimedia

- Nikad nisam shvatao one koji se toliko bave seksom. Mnogo mi je važniji dobar obrok ili gurmanska večera.

- Ja sam tipski režiser. Da sam napravio "Pepeljugu", publika bi automatski tražila leš u kauču.

Alfred Hičkok
foto: Profimedia

- Dužina filma treba da bude direktno povezana da izdržljivošću ljudske bešike.

Bonus video:

(Espreso.rs/Noizz.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.